Avuksi kissanhiekka ja pakastin: Vinkit, joilla pidät hienhajun pois kangaskengistäsi

06.05.2015 09:15 - Linda Arponen

Kesällä monilla on tapana käyttää kangaskenkiä ilman sukkia. Lopputuloksena kenkiin voi kuitenkin pinttyä kova hienhaju.

Pian koittaa kesä, joka tarkoittaa myös sitä, että kankaiset kesäkengät on taas aika kaivaa esille. Kesän lämmössä kenkiä tekee usein mieli käyttää ilman sukkia, jolloin jalat saa paljaiksi hiukan nopeammin, esimerkiksi hiekkarannan tai pehmeän nurmikon tullessa vastaan.

Kenkien käyttäminen ilman sukkia voi tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että jalat hikoavat ja hiki tarttuu samalla kenkiin. Voit kuitenkin pitää kangaskenkäsi hajuttomina seuraavien vinkkien avulla:

Tee ruokasoodapusseja

Voit testata hajun poistoa esimerkiksi ruokasoodan avulla. Ota siis kaksi käyttämätöntä kahvin suodatinpussia ja laita molempiin pari ruokalusikallista ruokasoodaa. Laita pussit kiinni kuminauhoilla. Laita sen jälkeen pussit kenkiisi ja anna olla paikoillaan yön yli. Jotta hajut pysyvät tehokkaimmin poissa, kannattaa pussit laittaa kenkiin jokaisen käyttökerran jälkeen. Pusseja voi käyttää uudelleen niin kauan, kunnes huomaat niiden alkavan haista ja menettävän toimintakykynsä.

Onko sinulla kissa? Voit kokeilla samaa temppua kissanhiekalla

Myös kissanhiekka voi pitää kenkien hajut poissa. Ota siis vanhat sukkahousut ja kaada molempiin lahkeisiin pieni kauhallinen kissanhiekkaa. Solmi lahkeet kiinni ja laita hiekkapussit kenkiin yön ajaksi. Kissanhiekka imee itseensä bakteereita, jotka saavat kenkäsi haisemaan.

Laita kengät pakastimeen

Myös vanha kunnon pakastin voi auttaa. Laita siis kengät uudelleensuljettavaan muovipussiin ja aseta pakastimeen yön ajaksi. Mikäli tilaa ja pusseja riittää, voit laittaa kengät myös erillisiin pusseihin.

Voit lukea aiemmasta artikkelistamme myös toisenlaisen neuvon kenkien hajun estämiseksi.

Lähde: All You

Kilpailut

Uusimmat