Haluatko vieläkin sileämmän lopputuloksen? Katso täsmäohjeet täydelliseen sheivaukseen

03.07.2015 07:45 - Eeva Rajala

Sääri- ja kainalokarvojen ajamisesta voi tehdä helpompaa ja nopeampaa.

Moni poistaa karvansa kylmä- tai lämminvahalla, mutta suurin osa tukeutuu edelleen höylään. Good Housekeeping -lehti on listannut yhdeksän vinkkiä, joiden avulla koko sheivausoperaatiosta saa miellyttävämmän ja lopputuloksesta paremman.

Puhdista terä vauvaöljyllä

Vauvaöljy pidentää höylän ikää, sillä öljy on terälle lempeämpi.

Korvaa vesi vauvaöljyllä

Sääriä ei tarvitse kostuttaa vedellä ja hieroa niihin saippuaa ennen karvojen ajelua. Sääriin kannattaa sivellä esimerkiksi kookosöljyä, jonka avulla höylä liukuu tasaisesti ja sileästi iholla. Sääriin voi laittaa myös mitä tahansa kosteusvoidetta. Näin jalat ovat heti sheivauksen jälkeen kosteutettuina.

Rauhoita kolhut vesimaidolla

Jos karvojen ajelusta on koitunut pieniä kolhuja, kannattaa iho rauhoittaa vesimaidolla. Laita lasiin yksi osa vettä ja yksi osa maitoa ja painele nestettä kipeisiin kohtiin.

Tyrehdytä verenvuoto vaseliinilla

Jokainen on jossain vaiheessa saanut haavan jalkaansa höylästä. Vaseliinin tai vastaavan laitto haavaan lopettaa verenvuodon.

Vaihda terä tasaisin väliajoin

Höylän terä ei kestä ikuisesti, vaikka siitä pitäisi kuinka hyvää huolta tahansa. Terä pitäisi vaihtaa joka kymmenennen käytön jälkeen.

Erilainen terä bikinirajalle

Jos bikinirajan höylää tavallisella höylällä, kannattaa käyttää miesten parran höyläämiseen tarkoitettua höylää. Se voi toimia paremmin, sillä se on tarkoitettu hieman karkeammalle karvalle.

Sheivaa aina viimeisenä

Ensin kannattaa käydä suihkussa normaalisti, ja hoitaa sheivaus alta pois viimeisenä. Näin iho on saanut lämmetä ja karvatupet pehmentyä. Sheivaus hoituu tarkemmin ja vähemmällä ihoärsytyksellä.

Lyhyitä vetoja

Jos ajaa karvat lyhyillä vedoilla, on pienempi todennäköisyys saada haavoja. Lisäksi on pienempi todennäköisyys, että terä menee karvoista tukkoon.

Ei vain vastakarvaan

Usein höylätään vain vastakarvaan. Parhaimman lopputuloksen kuitenkin saa, kun ensimmäisenä ajaa terällä myötäkarvaan ja tämän jälkeen vasta vastakarvaan. Tämä menettely on iholle myös hellempi.


Lue myös: Ajeletko karvat pois? Lue, miksi ei kannattaisi

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat