Helppo niksi pelastaa kenkäsi likatahroilta - ota käyttöön heti!

10.04.2014 08:45 - Katariina Näreaho

Tämä vinkki on tarpeellinen, etenkin vaaleita kenkiä suojatessa.

Ihanat valkoiset tennarit ensimmäistä päivää jalassa, mutta äh, joku astuu varpaille tai läikyttää kahvia kengille! Tahra imeytyy silmänräpäyksessä ja hetki sitten uutuuttaan hohtavat kengät ovat mennyttä.

Tuttu skenaario, jota ei toivoisi kuuna päivänä tapahtuvan. Onneksi kengät - oli ne sitten uudet tai vanhat - on mahdollista pitää puhtaina tämän niksin avulla.

Näin otat kaiken irti kosteussuojasta

Jalkineet on syytä käsitellä kosteussuojalla tasaisin väliajoin. Tämä pitää nimensä mukaisesti kosteuden mutta myös lian poissa kengän pinnoilta.

Moni kuitenkin suihkii pahanhajuista ainetta kenkiinsä kotonaan pitäen aerosolipurkkia toisessa kädessä ja kenkää toisessa. Aine suihkuaa kyllä jalkineeseen, mutta suuri osa suihkusta suuntautuu muualle.

Jotta saisit kosteussuojasta kaiken hyödyn irti, on kengät hyvä laittaa ensin muovipussiin ja suihkuttaa aine niihin pussin sisällä. Kun olet käsitellyt kengät kauttaaltaan aineella, sulje pussi ja anna aineen imeytyä rauhassa kenkiin parin tunnin ajan. Voit myös jättää aineen vaikuttamaan jopa yön ajaksi. Halutessasi voit toistaa käsittelyn, näin suoja on entistäkin varmempi.

Jos valkoiset kenkäsi ovat kuitenkin päässeet syystä tai toisesta likaantumaan, ei hätää! Hyviä puhdistusvinkkejä löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat