Hiusten värjäys ei aina onnistu - näin vältät yleisimmät virheet

30.09.2014 12:38 - Susanna Karttunen

Tyyliään on ihana uudistaa uudella hiussävyllä. Lopputuloksesta ei kuitenkaan aina tule halutunlainen. Lue, miten pystyt välttämään ikävät mokat.

Vaikka vadelmanpunaiset hiukset toimivat Katy Perryllä, karu totuus on, etteivät ne välttämättä sovi sinulle. Värjäysprosessi on myös yllättävän monimutkainen, joten etenkin itse kotona värjätessä lopputulos voi helposti olla halumaasi sameampi tai epätasaisempi.

Women's Health -sivusto auttaa sinua välttämään mokat ja listasi yleisimmät virheet:

Pohjaväri on monisävyinen

Jos värjäät hiuksiasi paljon ja kutreissasi on useita eri sävyjä, värjäyksen lopputulos saattaa näyttää epätasaiselta. Etenkin erivärinen juurikasvu saattaa erottua selvästi muista hiuksista värjäyksen jälkeenkin.

Et vaalentanut tarpeeksi

Jos haluat hiuksistasi raikkaan pinkit, täytyy ne ensin vaalentaa todella vaaleiksi, jotta väristä tulee tarpeeksi kirkas. Kuvittele, että yrittäisit värittää vaaleanruskeaa paperia kirkkaalla yliviivaustussilla. Väri näyttää tällöin paperilla samealta. Sama juttu tapahtuu myös hiuksille.

Käytit vain yhtä väriä

Tasaisimman lopputuloksen saat, kun käytät hiustesi erivärisiin kohtiin eri sävyjä. Käytä siis eri värejä juurikasvuun ja latvoihin niiden tummuuden mukaan.

Annoit värin vaikuttaa liian kauan

Jos värjäyksen lopputulos on samea ja lattea, olet luultavasti jättänyt värin vaikuttamaan liian pitkäksi aikaa. Voit kokeilla korjata tilanteen pesemällä hiuksesi muutaman kerran syväpuhdistavalla shampoolla. Jos tämä ei auta, käänny ammattilaisen puoleen.

Sävy ei ole luonnollinen

Sininen tai kirkkaan oranssi hiusväri voi tuntua teoriassa hyvältä idealta, mutta valmiin lopputuloksen nähdessäsi saatat huomata, ettei väri sovikaan ihonväriisi. Jos siis haluat välttää ikävän katastrofin, pysyttele lähellä omaa luonnollista hiussävyäsi.

Aikaisemmasta artikkelistamme voit lukea vinkit juuri sinulle sopivan hiussävyn valintaan.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat