Kahta kesäistä tyylimokaa näkee paljon katukuvassa - ethän sorru näihin?

03.07.2015 20:15 - Senni Loikala

Taas on aika nauttia ihanista kesävaatteista. Joskus pieni tyylirike voi kuitenkin pilata muuten nätin kesäasun.

Stylisti Ida Jokikunnas paljastaa kaksi yleistä tyylimokaa, jotka liittyvät kesäajan pukeutumiseen:

Sukkahousut shortsien alla

Monet vetäisevät sukkahousut shortsien alle, koska eivät tahdo näyttää paljasta säärtä. Jokikunnaksella on yhdistelmään vankka mielipide.

- Minua sattuu sydämeen, kun näen lyhyet farkkushortsit ja siellä alla mustat sukkahousut. Ne helpottavat oloa, mutta halventavat tyyliä. Mielestäni se ei ole hyvä look, stylisti kertoo.

Entä toimiiko tyyli paremmin, jos laittaa alle läpinäkyvät sukkahousut?

- Se on ehkä vielä pahempi, jos yrität feikata paljaat sääret, vaikka sinulla ei niitä ole. Läpinäkyvissä sukkahousuissa on monesti vielä mummomainen satiinikiilto, Jokikunnas kertoo.

- Ymmärrän, että teinitytöillä saattaa olla hauskat raitasukkahousut tai punkkareilla verkkosukkahousut. Niissä on tietty statement, mutta muissa tapauksissa sukkahousut vähentävät jo shortsien makeutta.

Väärä takki iltatyylissä

Jokikunnaksen mukaan kaupungilla näkee paljon naisia, jotka ovat napanneet muuten tyylikkääseen asuunsa minkä tahansa takin tai pitkähihaisen.

- Kun nainen on kaikin puolin tyylikkään näköinen; hänellä on pikkulaukku ja sandaalit, niin hän miettii juuri ennen lähtöä, että entä jos tulee kylmä? Sitten hän ottaa tuulitakin tai pahimmillaan tikkitoppatakin, Jokikunnas sanoo.

- Siinä on yhdistetty kaksi maailmaa väärällä tapaa. Sen näkee aina, jos toinen on ajatellut ottaa takin vain lämmittämään, ja silloin asu menee pilalle, hän jatkaa.

Viileisiin iltoihin kannattaa Jokikunnaksen mukaan varautua vaatehankinnalla, joka sopii erinomasesti iltatyyliin ja pitää myös lämpimänä.

- Kannattaa sijoittaa esimerkiksi johonkin ihanaan ja lämpimään villashaaliin, joka on neutraalin värinen ja sopii kaikkiin kesäasuihin, stylisti neuvoo.

Uutisoimme aiemmin neuvosta, jolla saat tietää juuri sinulle sopivat värit. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat