Kesän ja syksyn silmälasimuoti suosii pehmeyttä: Liukuvärit tulevat myös kehyksiin

06.07.2015 17:45 - Rea Tallgren

Aurinkolaseissa klassikkotrendit pitävät pintansa, silmälaseissa puolestaan ollaan nyt selkeästi siirrytty supermiehekkäisiin ja -naisellisiin malleihin. Näin Voicelle kertoo Specsaversin tuotejohtaja Tanja Korteniemi.

Aurinkolasimuoti muistuttaa tänä kesänä kovasti viimevuotista. Näin Voicelle kertoo Specsaversin tuotejohtaja Tanja Korteniemi.

- Pilotit ovat kova sana edelleen, mutta niistäkin on variaatioita. Esimerkiksi linssien väreillä leikitään, ja myös muovinen kehys on tullut metallipilotin rinnalle. Myös ihanat, nostalgiset, pyöreät aurinkolasit ovat nousseet voimakkaasti muotiin.

Tänä kesänä miesten ja naisten lasit eroavat kovasti toisistaan. Vielä muutama vuosi sitten silmälaseista löytyi Korteniemen mukaan enemmän unisex-malleja.

Naisten lasit ovat tällä hetkellä ihanan herkkiä.

- Naisille on tarjolla paljon herkkiä värejä, vadelmanpunaista ja läpikuultavaa, yhdistelmävärejä, kuten beesiä ja mustaa. Myös muodot ovat kauniita, löytyy nousevampaa linjaa ja hyvin ryhdikkäitä kehyksiä.

Miehille tarjolla on leikittelevää tummaa.

- Miehille on tarjolla muun muassa kehyksiä, jotka voivat näyttää mustilta, mutta aisat ovatkin vivahteikkaan siniset. Ja sitten taas esimerkiksi Quicksilverin malleissa saattaa olla jossain kohdassa aisaa pieni, oranssi raita, joka tuo väriä sinne, mutta hillitysti.

Syksyn silmälasimuoti

- Kesän aurinkolasimuoti tullee näkymään syksyllä silmälasimuodissa. Aurinkolasimuoti on usein eräänlainen testi silmälasimalleille, ja niitä on helpompi ostaa, koska ne eivät ole koko ajan silmillä. Eli pyöreitä laseja tullaan näkemään varmasti syksyllä.

Myös värit pehmenevät syksyyn siirryttäessä.

- Syksyllä tulee liukuvärjättyjä laseja, eli joko aisa on liukuvärjätty, tai sitten kehyksen etuosa on tummempi ja vaalenee alaosaan päin. Luvassa on siis värien liukumia ja kauniita sävyjä. Laseissa sykli on nykyään aika lyhyt, eli nähdään samanlaisia trendejä kuin vaatteissa; on nostalgiaa ja pehmeitä värejä.

- Syksyllä värit syvenevät, mutta ovat aika pitkälti samoja. Vähemmälle on jäänyt syksyn oranssi, ja tilalle on tullut enemmän raikkaita kevään ja kesän värejä. Toki aina löytyy myös perusvärit harmaa, musta ja ruskea. Ihmiset ovat niin erivärisiä, että perusvärejä on syytä olla, ettei kukaan jää pulaan.

Mutta kumpi rokkaa syksyllä, kulta vai hopea?

- Keltakulta on kyllä syrjäyttänyt hopean. Se on aika pehmeä meidän suomalaisten ihoa vasten. Metallivärit tulevat korumuodista, joten se on helppo mieltää niihin silmälaseihin, Korteniemi summaa.

Kilpailut

Uusimmat