Kohti kauniimpia kutreja: 7 faktaa hiusten harjauksesta

07.12.2014 19:45 - Linda Arponen

Jos hiukset haluaa pitää terveinä ja kauniina, ei ole samantekevää, kuinka hiusten harjauksen hoitaa.

Hiusten harjaus on suurimmalle osalle meistä niin arkista ja automaattista, ettemme usein edes pysähdy miettimään, mitä oikeastaan teemme.

Hiusten harjaukseen liittyy tosiasiassa moniakin asioita, jotka kannattaisi ottaa huomioon hiusten hoidossa. Kaikilla meillä on kuitenkin luultavasti tavoitteena mahdollisimman hyvännäköiset ja hyvinvoivat hiukset.

Alla on lueteltuna kiinnostavia faktoja hiusten harjaamisesta, joiden avulla voi itse kukin kehittää harjausrutiinejaan.

1. Hiukset on paras harjata kuivina tai lähes kuivina, sillä hiukset rikkoontuvat helpommin märkinä. Jos haluat kuitenkin selvittää hiuksesi kosteina, kokeile harvapiikkistä kampaa, joka ei vedä hiuksia yhtä paljon.

2. Kiharoiden hiusten liika harjaus voi saada aikaiseksi pörröiset ja sähköiset hiukset, joihin et luultavasti ole tyytyväinen. Tämä johtuu siitä, että kiharat hiukset ovat luonnostaan ilmavammat kuin suorat.

3. Voit vaikuttaa hiusten muotoiluun sen harjan avulla, jota käytät kuivatessasi. Jos käytät hiuksia kuivatessasi apuna suurempaa harjaa, tulee hiuksista todennäköisesti suoremmat kuin pienellä pyöröharjalla.

4. Kuten muutkin harjat, myös hiusharjat pitää pestä. Hiusharjoihin päätyy paljon kaikenlaista likaa, kuten muotoilutuotteita, kuollutta ihoa ja tietysti hiuksia. Poista siis säännöllisesti harjasta kaikki hiukset ja pese se lämpimällä vedellä ja shampoolla tai hellävaraisella saippualla. Harja suositellaan pestävän parin viikon välein.

5. Harjaus levittää hiuksiin niiden luontaisia öljyjä. Vaikka tämä kuulostaa pahalta, on se tosiasiassa hyvä asia. Öljyt nimittäin kosteuttavat hiuksia ja saavat ne näyttämään sileämmiltä. Ongelmia voi tulla vasta sitten, jos päänahkasi tuottaa liikaa öljyjä ja ne kasaantuvat hiusten tyveen.

6. Harjaaminen voi tehdä hiuksista myös kiiltävämmät, joten älä vain laita niitä ponnarille harjaamatta. Näin siksi, koska harjaus levittää tosiaan ravitsevia öljyjä, jotka korjaavat hiuksia ja antavat niille terveen kiillon.

7. Harjaaminen ei aiheuta hiustenlähtöä, ellet tee sitä liikaa ja huonolla tekniikalla. Jos harjaat hiuksiasi säännöllisesti märkinä ja vääränlaisella harjalla, saatat rikkoa hiuksia, jolloin ne saattavat alkaa näyttää ohuemmilta ja vähemmän kiiltäviltä.

Olemme kertoneet aiemmin vinkkejä siihen, kuinka hiukset voi saada kasvamaan nopeammin. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat