Kuinka lyhyet shortsit saavat olla? Stailisti neuvoo, miten löydät täydelliset kesäpöksyt

05.07.2015 17:15 - Senni Loikala

Kesällä paljasta pintaa voi näyttää enemmän riippumatta vaatekoosta. Stylisti Ida Jokikunnas suosittelee valitsemaan lahkeen pituuden ihon kiinteyden perusteella.

Shortsit kuuluvat monien kesätyyliin. Lahkeen pituus voi kuitenkin pistää miettimään: kuinka lyhyet ne saavat olla? Stylisti Ida Jokikunnas kertoo kesäpöksyjen pituuden olevan asenteesta kiinni.

- Kesällä saa näyttää paljasta pintaa enemmän ja se on yhtä suotavaa kaikille kokoon katsomatta. Shortsin mitta on asenteesta ja itsetunnosta kiinni, Jokikunnas kertoo.

- Vaikka olisi kuinka isokokoinen, voi vaatevalintansa kantaa paremmin kuin joku heikkoitsetuntoinen tyttö, joka on kokoa 34 ja kulkee anteeksipyydellen, hän jatkaa.

Stylistin mukaan normaalipainoiset naiset voivat huoletta käyttää shortseja, jotka paljastavat rohkeasti sääriä.

- Jos on alle kokoa 42, niin voi käyttää ihan lyhyitäkin shortseja ja olla ylpeä siitä, että on normaalikokoinen, Jokikunnas sanoo.

Ihon kunto ratkaisee

Kun lähtee shoppailemaan shortseja, kannattaa Jokikunnaksen mukaan valita lahkeen pituus ihon kunnon perusteella. Tällöin voi olla hyvä valita runsaan selluliitin peittävät kesähousut.

- Jos on paljon selluliittia, niin lyhyet lahkeet häiritsevät itseäänkin. Silloin kannattaa hankkia shortsit, joiden lahje yltää kohtaan, jossa selluliitti loppuu. On myös tasoittavia voiteita, joilla ylimääräistä rasvaa saa piiloon, Jokikunnas selvittää.

- Vaikka olisi kuitenkin todella muhkean kokoiset jalat, niissä ei välttämättä ole selluliittia ja iho on tasainen ja kaunis. Lahkeen pituus ei ole mielestäni kiinni ihmisen koosta, vaan siitä missä kunnossa iho on.

Kilpailut

Uusimmat