Kuinka paljon mitäkin muotoilutuotetta tulee käyttää? - asiantuntijat kertovat

19.04.2015 15:15 - Henna Koste

Onnistunut kampaus ei vaadi tuotteiden tuhlailua.

Olemme rutinoituneet käyttämään suosikkituotteitamme hyväiksi havaitun määrän. Joidenkin muotoilutuotteiden kohdalla kampaus ei vain ota onnistuakseen. Käytät sitä ehkä liian vähän tai paljon. Hiusgurut John Frieda ja Harry Josh kertoivat Cosmopolitanille, mitkä ovat tuotteiden oikeat käyttömäärät.

Muotoiluvaahtoa tulisi käyttää hiuksiin neljän kananmunan verran, jotta jokainen suortuva saa osansa. Jaa hiukset neljään osaan, ja annostele kananmunan kokoinen annos jokaiseen osioon.

Seerumia ei kannata tuhlata turhaan, sillä lopputulos voi näyttää ikävän rasvaiselta. Jo kaksi riisijyvän kokoista tippaa riittää.

Suolasuihketta voi suihkuttaa kevyesti kaikkialle kosteisiin hiuksiin. Rutistele hiuksia samalla, jotta lopputuloksesta tulee sopivan rento.

Hiuslakkaa suihkitaan oikeaoppisesti tuulilasinpyyhkijän liikkeellä. Jatka, kunnes saavutat halutun pidon. Älä suihkuta samaan kohtaan kauaa, jottei kampauksesta tule kypärämäistä.

Vahaa ei tarvitse annostella kuin pienen kolikon kokoinen nökäre.

Shampoota ei voi periaatteessa käyttää liikaa. Jos haluat kuitenkin iloita purkista pidempään, ei turha tuhlailu ole järkevää. Ohuille hiuksille hyvä määrä shampoota on kirsikkatomaatin kokoinen annos. Erityisen likaisille tai paksuille hiuksille voi annostella hieman enemmän.

Hoitoaineen käyttömäärän määrittelee hiusten paksuus ja kunto. Paksuille kutreille hoitoainetta voi hieroa golfpallon verran. Hyväkuntoisille ja ohuille hiuksille pienen kolikon kokoinen määrä on sopiva.

Lue myös: Kärsitkö ohuista hiuksista? Muutamalla keinolla saat helposti volyymia hiuksiisi

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat