Menikö meikin eräpäivä ohi? Tarkista tuotteiden käyttöiät tästä

29.03.2015 19:15 - Henna Koste

Bakteerit villiintyvät vanhoissa meikkipurkeissa, joten muista uusia ne säännöllisesti.

Vahdimme ruoka-aineiden eräpäiviä tarkoin, mutta kosmetiikkatuotteiden leimoja harvemmin tulee tarkkailtua. Tiettyjen meikkien kanssa pelivaraa on enemmän kuin toisten. Ota selvää, kuinka usein tuotteet täytyy vaihtaa uusiin. Saatat joutua meikkilaukun tyhjennyspuuhiin.

Huulipuna

Puna säilyy yhdestä kahteen vuoteen. Ajan mittaan tuotteen vesipitoisuus haihtuu, ja myös bakteereja syntyy. Jos olet säilönyt huulipunaa jo useita vuosia, voit hyväksyä, ettei se ehkä ollut sinun sävysi.

Ripsiväri

Maskaran eliniäksi on usein mainittu kolme kuukautta. Jos tuote ei ole vielä kuivunut, voit käyttää sitä jopa yhdeksän kuukautta. Älä kuitenkaan lisää sekaan vettä, sillä se saa bakteerit villiintymään.

Meikkivoide

Valitse pumppupullo, jos olet laiska siivoamaan meikkivarastoasi. Pumppupakkaus säilyy jopa puolitoista vuotta. Purkki, johon upotat sormesi, on syytä vaihtaa uuteen kuuden kuukauden välein.

Puuteri

Puuteri pysyy käyttökelpoisena noin vuoden. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää välineiden puhdistamiseen. Puhdas puuterivippa lisää puuterin käyttöikää.

Meikkikynät

Kynätuotteet säilyvät jopa kaksi vuotta. Tee meikkikynille ajoittain pikapuhdistus. Kostuta kärki alkoholilla, anna kuivua ja teroita. 

Kasvovoide

Mietitkö onko vanha kasvorasvasi enää käyttökelpoinen? Jos tuoksu ja koostumus ovat normaalit, voit käyttää tuotetta. Säilytä voiteita aina viileässä paikassa. Jos et kuitenkaan enää huomaa tuotteessa tehoa peiliin katsoessasi, viskaa purkki menemään. Voiteet säilyvät yleensä kuudesta yhdeksään kuukauteen. Pumppupakkausta voi käyttää jopa vuoden. 

Aurinkosuoja

Tämän tuotteen kohdalla täytyy olla ehdoton. Noudata eräpäivää siis uskollisesti. Aurinkosuojatuotteet säilyvät yleensä noin vuoden. Älä kuitenkaan koita säästää rasvaa seuraavalle kesälle. Noudata valmistajan ohjeita, kuinka kauan voit käyttää voidetta pakkauksen avaamisesta.

Lue myös: Oletko koukussa meikkeihin? 9 asiaa paljastavat

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat