Muotiketjun perustaja: "Totuus on, että vaatteet näyttävät paremmilta laihojen päällä"

14.10.2014 16:04 - Laura Sulkava

Muotiketjun perustaja ja toimitusjohtaja puolustaa laihoja malleja ja mallinukkeja.

Uuden-Seelannin yhden suurimman muotiketjun, WORLD:n, toimitusjohtaja ja perustaja Denise L'Estrange-Corbet on ottanut kantaa nousseeseen mallinukkekohuun, joka paisuu entisestään. Nainen on perustellut ylilaihojen mallien käyttöä sillä, että heille vaatteet sopivat paremmin.

- Totuus on, että vaatteet näyttävä paremmilta laihoilla ihmisillä. Julkisesti mariahuanaa polttava Miley Cyrus on huonompi esimerkki kuin laihat mallinuket, L'Estrange-Corbet täräyttää uusiseelantilaisen aamuohjelman haastattelussa.

Kohun taustalla ovat entistä laihemmat mallinuket, joita käytetään Glassons-kauppakeskuksissa. Nuket näyttävät sairaalloisen hoikilta ja niiltä näkyvät kylkiluut. Kauppakeskuksen toimitusjohtaja on puolustanut päätöstä sillä selityksellä, että normaaliksi luokiteltava painoindeksi on 18,5-24,9 ja mallinuken indeksi on 18,8.

Puolusteluista huolimatta uusiseelantilainen syömishäiriöiden asiantuntija, Anna Drijver, lyttää nuket.

- On aivan naurettavaa näyttää kylkiluut. Se on järjetöntä. Sillä tulee olevaan aivan varmasti negatiivinen vaikutus nuoriin naisiin ja itseasiassa myös nuoriin miehiin. He näkevät nuket ja ajattelevat sellaisen olevan normaalia.

Lähde: The New Zealand Herald ja The New Zealand Herald

Kilpailut

Uusimmat