Noora Hautakangas testasi kohutun vampyyrihoidon - verta kasvoille!

09.03.2014 21:25 - Mikko Räsänen

Viime vuonna maailmalla levisi valokuvia Kim Kardashianin verisistä kasvoista, kun hän kokeili kauneushoitolassa uutta vampyyrihoitoa. Nyt tuo hoitomuoto on saapunut myös Suomeen. Voicen Noora Hautakangas kävi testaamassa uuden hoitomuodon.

The Voicen iltapäivää juontava Noora Hautakangas suostuu testaamaan A-PRP-plasmahoidon eli puhekielessä vampyyrihoidon, vaikka hänkin on nähnyt järkyttävät kuvat Kim Kardashianista, jonka kasvoille on levitetty hänen omaa vertaan. Voice uutisoi Kardashianin kuvista vuosi sitten täällä.

Nooran saavuttua Karhupuiston Plastiikkakirurgian tiloihin, kerrotaan vampyyrihoidon ideasta. Siinä otetaan hoidettavan kädestä hänen omaa vertaan, erotellaan siitä kasvutekijät ja injektoidaan ne ongelma-alueille. Tällöin veren kasvutekijät aktivoivat kehon omaa kollageenituotantoa vähentäen alueen ryppyjä. Hoidon sanotaan olevan turvallinen, koska kyse on kehon omista aineista, jolloin allergia- ja hylkimisreaktioiden riski on pieni.

Noora Hautakangas valmiina hoidon aloittamiseen.

Heti saapumisen jälkeen tulee puhe Kim Kardashianin verisistä kasvokuvista. Erikoissairaanhoitaja Tiina Loikas on nähnyt kuvat ja kertoo, että Kardashianin kuvista on tarkoituksella tehty dramaattisia, koska hänen kasvoilleen on todellakin on levitetty verta, eikä pelkkää verestä erotettua plasmaa kuten A-PRP-hoidossa normaalisti tehdään.

Koehenkilöksi lupautunut Noora myönsi, että edessä oleva käsittely jännitti.

- Hieman jännittää, mitä tuleman pitää, kun hoidon nimikään kun ei ole mistään kevyimmästä päästä. En ole mikään piikkien ystävä, joten se myös hieman mietityttää.

Hän kertoi kuitenkin kertoi odottavansa hoitoa ja sitä, pääseekö sen avulla eroon tummista silmäalusistaan.

- Mieli on kuitenkin tosi innokas, koska hoidossa käytetään veren omia aineita, eikä esimerkiksi tavallisia keinotekoisia täyteaineita tai happoja. Silmien alueelle en antaisi laittaa ikinä mitään keinotekoisia aineita, joten tämä oli ainoa vaihtoehto minulle, jos halusin "pandoista" eroon.

Sentrifugissa punaiset verisolut painuvat putken pohjalle ja hoidossa tarvittava plasma nousee pinnalle.

Hoito alkoi normaalin verikokeen kaltaisesti, kun Nooran kädestä otettiin verta putkeen. Sen jälkeen putket vietiin sentrifugiin viideksi minuutiksi. Sentrifugin erotti punaiset verisolut ja hoidossa halutun PRP-plasman toisistaan. Ja kun hoitaja esitteli plasmaa, joka tultaisiin palauttamaan Nooran kehoon, muistutti se väriltään enemmän oliiviöljyä kuin verta.

Ennen kuin hoito aloitettiin, levitettiin Nooran kasvoille puuduttavaa geeliä, jonka ansiosta pistot tuntuisivat normaalia vähemmän. Puudutusaineen aluettua  vaikuttaa hoitaja ruiskutti neuloilla plasmaa ihon alle paikkoihin, jotka oli valittu hoidettaviksi.

- Silmänaluset, sibeliusrypyt ja suupielet, Noora kertoi.

Ennen silmien hoitamista Noora kasvoilla pidettiin kylmiä tyynyjä, koska ne ehkäisevät mustelmien syntymisen.

- Olen huomenna menossa juhliin, enkä haluaisi mennä sinne silmä mustana, Noora kertoi nauraen.

Noora kertoi, että puudutusgeeli ei poistanut kokonaan tuntoaistia, mutta neulanpistot eivät sattuneet häiritsevästi.

- Ne ovat kuin hyttysenpistoja.

Injektiohoidon jälkeen hoitaja pyöritti Nooran kasvoilla rullaa, joka avasi ihohuokoset ja teki ihoon sadoittain pieniä reikiä. Sen jälkeen iholle levitettiin loput plasmat kasvorasvan tavoin.

- Ajatus siitä, että kasvoilleni levitetään verta ei enää ällöttänytkään yhtään. Varmasti auttaa se, että verestä otettu ainesosa oli niin väritöntä, eikä näytä vereltä.

Mikä oli tuntemus hoidon jälkeen?

- Kasvot näyttävät jo kirkkaammilta ja täytetyt kohdat erottuvat jo hieman. Tuntuu kuin iho hengittäisi paremmin ja happea pääsisi virtaamaan ihoon. Kasvoilla on kevyt olo.

Entä mitä muutoksia jäi, kun hoidosta on kulunut jo pari viikkoa?

- Kasvoille tuli muutaman päivän jälkeen hieman näppyjä, mikä kertoi siitä, että iho on puhdistunut epäpuhtauksista. Muutaman päivän jälkeen näpyt häivisivät. Silmänalusissa tummuus on yhden kerran jälkeen hieman hävinnyt. Sibeliusrypyt eivät myöskään mielestäni enää erotu niin hyvin.

Katso alta kuvagalleria Nooran käynnistä vampyyrihoidossa. Jos kiinnostus hoitoa kohtaan heräsi, lue täältä lisää ja osallistu kilpailuun, jossa voit voittaa 450-650 euron arvoisen hoidon.

LINKKI: Kilpailu - Voita itsellesi vampyyrihoito

Kilpailut

Uusimmat