Poista meikkitahrat vaatteista tehokkaasti - katso helpot niksit

15.04.2014 08:15 - Reija Saarinen

Meikkitahrat ovat ikäviä, mutta onneksi ne saa pois yllättävänkin helpoilla nikseillä.

Jokainen on joskus tahrinut vaatteensa jollain meikillä ja huomannut sen, että niiden puhdistaminen saattaa olla haastavaa. Onneksi oikeilla tekniikoilla ja aineilla nekin saa pois. Alla muutama tehokas vinkki.

1. Kynsilakka

Kynsilakka on ikävä kaveri silloin, kun sillä sotkee vaikkapa sen lempimekon. Selväähän on, että ensimmäisenä tulee mieleen poistaa ikävä tahra kynsilakanpoistoaineella. Näin ei kuitenkaan kannatta tehdä, sillä se helposti pilaa kankaan. Paras tapa tähän on hangata tahraa alkoholilla. Tämä voi olla pitkä prosessi, mutta sitä kannattaa jatkaa niin pitkään, että tahra on imeytynyt.

2. Huulipuna

Paras keino huulipunatahrojen poistamiseen löytyy kylpyhuoneesta. Tähän tarkoitukseen käy nimittäin paremmin kuin hyvin hiuslakka. Suihkuta lakkaa tahraan, anna vaikutta hetken ja taputtele kohtaa puhtaalla liinalla. Lopuksi huuhtele ja pese kangas normaaliin tapaan. Viinilasista huulipunatahra lähtee suolan avulla. Hiero siis tahraan hieman suolaa ennen normaalia pesua.

3. Meikkivoide

Esikäsittele meikkivoidetahra nestemäisellä saippualla tai astianpesuaineella. Taputtele aine kankaaseen puhtaalla liinalla. Jos tahra on oikein pinttynyt, voit lisätä joukkoon pienen määrän alkoholia. Tämän jälkeen voit heittää paidan pyykkikoneeseen ja pestä normaaliin tapaan.

4. Ripsiväri

Ripsivärin poistamiseen kannattaa kokeilla öljytöntä meikinpoistoainetta. Öljytyn koostumus on pakollinen, sillä muuten tulet tehneeksi vielä enemmän vahinkoa. Taputtele ainetta tahraan, hiero vähän ja pese normaaliin tapaan.

Aiemmin olemme uutisoineet nikseistä, joiden avulla saa tahrat pois nahkavaatteista. Jutun löydät täältä.

Lähde: Makeup.com

Kilpailut

Uusimmat