Sattuuko kulmakarvojen nyppiminen? Kipua voi vähentää helpoilla kikoilla

19.05.2015 09:15 - Eeva Rajala

Muutamalla tekniikalla viikottaisesta kauneudenhoitorutiinista saadaan kivuttomampi kokemus.

Sanotaan, että kauneuden eteen pitää aina vähän kärsiä. Kulmakarvojen nyppiminen on yksi kivuliaimmista, säännöllisesti suoritettavista kauneudenhoitorutiineista. Sen lisäksi, että iho punoittaa harmittavasti nyppimisen jälkeen, itse nyppiminen voi esimerkiksi saada silmät vuotamaan.

Good Housekeeping -sivusto vihjaa muutamasta tekniikasta, joilla kulmakarvojen nyppimisestä voi tulla kivuttomampi kokemus:

Heti suihkun jälkeen

Paras aika hoitaa kulmakarvojen nyppiminen on heti suihkun jälkeen. Lämmin vesi on avannut karvatupet, mikä auttaa karvoja irtoamaan helpommin. Jos aikaa ei ole muutaman minuutin suihkulle, sama vaikutus saadaan aikaan, kun kulmakarvojen päällä pitää lämmintä ja kosteaa pyyhettä parin minuutin ajan.

Vaihda vanhat pinsetit uusiin

Automaattipinsettien kulumisen huomaa siitä, etteivät ne ota karvaan kunnolla kiinni, niitä on vaikea saada naksahtamaan ja ne voivat olla jopa ruosteessa. Vanhojen pinsettien käytössä vaanii myös vaara vahingoittaa herkkää ihoa.

Nypi karvan kasvusuuntaan

Kannattaa ottaa pinseteillä kiinni karvan tyvestä ja nyppiä karvoja niiden kasvusuuntaan. Näin vältytään siltä, että karva katkeaa ja lyhyttä karvaa yritetään nyppiä irti uudestaan ja uudestaan.

Nypi vähemmän

Voi olla houkuttelevaa nyppiä kulmakarvat mahdollisimman ohuiksi viiruiksi, mutta parempi vaihtoehto on säästä itseään turhalta ajanhaaskaukselta ja kivulta. Kannattaa siis poistaa pienin mahdollinen määrä kulmakarvoja, jotta niistä jää luonnollisen näköiset.

Aloe vera tekee ihmeitä

Karvojen nyppimisen jälkeen kulmiin kannattaa levittää aloe vera -geeliä, jotta iho saa rauhoittua ja kuumottavasta kivusta ei tarvitse kärsiä nyppimisen jälkeen.

Lue myös: Nypitkö kulmakarvat liian ohuiksi? Lue ohjeet oikeaoppiseen takaisinkasvattamiseen

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat