Stringit, varvastossut ja korvakorut – asusteet, joista on haittaa terveydellesi

29.09.2014 14:52 - Linda Arponen

Vaikka sanonnan mukaan kauneuden eteen tulee kärsiä, ei tässäkään asiassa kannata mennä liiallisuuksiin.

Vaatteet ja asusteet kuuluvat jokapäiväiseen elämäämme. Lisäksi jokainen pukeutuu joskus myös epämukaviin vaatteisiin, vaikka tietäisi niistä olevan haittaa.

Seuraavana on listattuna kuusi sellaista vaatetta tai asustetta, joista voi olla sen verran haittaa terveydelle, että niiden käyttämisen vähentämistä kannattaa harkita.

Korkeat korkokengät

Korkokengät voivat aiheuttaa esimerkiksi vaivaisenluita ja kovettumia. Mitä pidempään ja mitä korkeampia kenkiä käyttää, sitä vakavammat vauriot voivat olla. Jalkoihin voi tulla esimerkiksi murtumia, nilkat voivat nyrjähtää ja akillesjänne voi jopa lyhentyä. Korkokengät rasittavat myös polvia, mikä voi vaikuttaa myös lonkkiin ja selkään.

Varvastossut ja ohutpohjaiset kengät

Jos korkokengät ovat pahasta jaloille, ei kannata mennä myöskään toiseen ääripäähän. Vaikka ohutpohjaiset kengät voivat tuntua mukavilta, ei niissä ole juuri ollenkaan tukea. Tämän seurauksena jalkapohjat voivat esimerkiksi tulehtua. Varvastossut myös muuttavat kävelytapaa, sillä jotta ne pysyvät jaloissasi, sinun täytyy ottaa lyhyempiä askelia ja koukistaa varpaita. Kaiken tämän seurauksena polviin, lonkkiin ja selkään voi tulla kipua. Jos haluat jatkaa ohutpohjaisten kenkien käyttöä, yritä etsiä sellaiset, jotka tukevat jalkapohjia.

Muotoilevat alusvaatteet

Vatsaa hoikistavat alusvaatteet voivat myös aiheuttaa vaivoja. Vaikka vatsa saattaa näyttää kapeammalta, voivat vaatteet aiheuttaa närästystä ja pahentaa refluksitaudin oireita. Lisäksi vatsan ympärillä oleva lisäpaine voi tehdä hallaa suolistolle.

Suuret käsilaukut

Monilla naisilla tuntuu olevan koko heidän elämänsä käsilaukussaan. Suuren laukun kanniskelu voi aiheuttaa kuitenkin selkä- ja hartiakipuja ja jopa päänsärkyä. Jos et halua pienentää käsilaukun kokoa tai tavaran määrää, yritä valita laukku, jossa on tukeva olkahihna.

Stringit

Stringien vähäinen kangasmäärä altistaa haarasi muille vaatteillesi, kuten farkuillesi tai hameellesi. Samalla bakteerit leviävät helpommin paikasta toiseen ja riski sairastua hiiva- ja virtsatientulehduksiin kasvaa. Jos siis haluat käyttää jatkossakin stringejä, yritä valita sellaiset, jotka on tehty hengittävästä kankaasta.

Korvakorut

Useimmat meistä tietävät, että halpojen korvakorujen nikkeli voi aiheuttaa iho-ongelmia allergisille. Isot ja raskaat korvakorut voivat myös saada korvalehdet roikkumaan, venyttää rei'ityksiä ja pahimmassa tapauksessa repiä korvalehdet auki.

Lue pidempi lista täältä.

Lue myös: Vaatteet veks: Alastomana oleminen on hyväksi terveydelle!

Lähde: Health.com

Kilpailut

Uusimmat