Suositut vaatemerkit sitoutuivat turkittomuuteen

25.11.2014 12:45 - Rea Tallgren

Muun muassa Vero Moda, Vila, Only sekä Jack & Jones ovat nyt sitoutuneet virallisesti turkittomuuteen.

Vaate- ja muotialan jättiläinen Bestseller on allekirjoittanut turkittomuuteen sitovan sopimuksen kansainvälisen Fur Free Alliancen (FFA) kanssa. Bestseller on eräs Euroopan suurimmista vaatealan yhtiöistä. Se omistaa noin 20 brändiä, joista Suomessa tutuimpia ovat muun muassa Vero Moda, Vila, Only sekä Jack & Jones. Yrityksen tuotteita myydään yli 15 000 vaatekaupassa ympäri maailman.

Sopimuksen allekirjoittamalla tanskalainen Bestseller virallistaa sitoutumisensa turkittomuuteen.

- Bestseller on ollut turkiton yritys yli kymmenen vuotta. Olemme iloisia ja ylpeitä turkittomuudesta, ja asiakkaamme arvostavat sitä. Siksi on luonnollista, että sitoudumme myös virallisesti turkittomien vaateliikkeiden ohjelmaan, kommentoi Bestsellerin yhteiskuntavastuujohtaja Katrine Milman.

Suomessa Animalia kampanjoi parhaillaan yhdessä kymmenien tunnettujen suomalaisten kanssa turkistarhattoman Suomen puolesta.Kampanjan julkkistukijoita ovat muun muassa Michael Monroe, Anna Abreu ja Ilkka Villi.

- Jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan turkiseläinten puolesta. Esimerkiksi talvitakit, joissa on turkista hupunreunuksissa, kannattaa jättää ostamatta. Vaateostokset kannattaa keskittää myymälöihin, jotka ovat sitoutuneet turkittomuuteen. Pidämme niistä yllä luetteloa osoitteessa turkittomatliikkeet.fi, kertoo Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

Kilpailut

Uusimmat