Tahdotko tuuheat hiukset? 7 vinkkiä, jotka kannattaa ottaa haltuun

29.10.2014 18:10 - Senni Loikala

Ohuet ja hentoiset hiukset näyttävät usein siltä, että ne kulkisivat päänahkaa pitkin. Hoitamalla kuontaloasi oikein voit kuitenkin saada sen näyttämään paksummalta.

Skandinaavinen hius on usein ohut ja hentoinen. Monet tietävät ikävän tunteen, kun kuontalo tuntuu yhtä lättänältä kuin lehmä olisi sitä juuri nuolaissut kielellään. Alla tapoja, joilla voit saada kuontalosi kuohkeammaksi.

Käytä vain muutamaa hiustenhoitotuotetta

Käytä korkeintaan kahta hoitotuotetta märkiin tai kosteisiin hiuksiin. Varo laittamasta tuotetta liikaa, sillä runsaalla määrällä on vain latistavia vaikutuksia. Jos välttämättä tahdot käyttää hiusöljyä, kannattaa sitä lisätä vain hiusten latvoihin.

Hyödynnä kihartimia ja hiuspuuteria

Ohuista hiuksista saa paksummat näköiset, kun niitä käsittelee kihartimella tai suoristusraudalla. Lähde liikkeelle läheltä kalloa, jolloin hius saa ilmavuutta tyvestä lähtien. Myös hiuspuuteri on tuote, joka kannattaa hankkia.

Suosi lyhyttä tai puolipitkää pituutta

Jos hiuksesi ovat kovin ohuet, voi olla hyvä luopua pitkistä hulmuhiuksista. Kun et päästä kuontaloasi kasvamaan pitkäksi, näyttävät hiuksesi paksummilta. Terävät muodot leikkauksissa voivat myös luoda paksumman vaikutelman.

Käytä vain kiinteää muotovaahtoa

Muotovaahto voi tehdä ihmeitä ohuille ja lättänille hiuksille. On tärkeää, ettet kuitenkaan lisää muotovaahtoa, mikäli se on vanhuuttaan mennyt nestemäiseksi. Sama voi tapahtua, jos tuotetta lisää liian nopeasti suoraan suuttimesta.

Pese juuret syväpuhdistavalla shampoolla

Kun hiukset ovat ohuet, kannattaa hankkia laadukas syväpuhdistava shampoo. Pese sillä myös hiuksesi juuret, jolloin ne eivät enää mene päätä pitkin. Kun käytät syväpuhdistavaa shampoota, tuntuvat hiuksesi vahvemmilta useamman pesukerran jälkeen.

Valitse haalea lämpötila hiustenkuivaajasta

Jos ohuita hiuksia kuivaa liian kuumalla asetuksella, voivat ne väsyä siitä. Kovin lämpimän puhalluksen sijaan kannattaa kuivata hiukset haalealla lämmöllä.

Käsittele hiuksia pyöröharjalla kuivatessa

Ohuthiuksisten kannattaa napata pyöröharja ja kuivata hiukset niin, että harjaat samalla juuria ylös- ja poispäin päänahastasi. Kyseinen kuivaustekniikka antaa kuontaloosi lisätukea. Hiusten harjaamista päätä pitkin kuivauksen aikana voi olla hyvä välttää.

Lue myös: Haluatko tuuheammat ja paksumman näköiset hiukset? Tee yksi asia suihkussa toisin

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat