Täydelliset kiharat tehdään sukilla? Katso vaihtoehtoiset hiusvinkit

05.05.2015 23:15 - Eeva Rajala

Hiuslakkaa kannattaa esimerkiksi suihkuttaa hiusten lisäksi myös pinneihin.

Hyvää hiuspäivää vietetään todennäköisesti harvemmin kuin huonoa hiuspäivää. Maailma on kuitenkin väärällään erilaisia niksejä, millä hiukset saadaan helposti näyttävän näköisiksi. Daily Mail -lehden Femail-sivusto kokosi vaihtoehtoisia vinkkejä hiustenhoitoon ja kampausten tekoon.

Hammasharjalla irtohiuksien kimppuun

Jos kampauksesta haluaa sileäpintaisen, voi käyttää vanhaa hammasharjaa avuksi. Hammasharjaan suihkutetaan hiuslakkaa ja käydään sen jälkeen hammasharjalla läpi hiusten juuret ja pörröiset irtohiukset. Hiuksista tulee sileät ja kiiltävät.

Kuivashampoo hiuksiin ennen nukkumaanmenoa

Jos ei jaksa pestä hiuksiaan, mutta tietää niiden aamulla mahdollisesti olevan rasvaiset, kannattaa kuivashampoo laittaa hiuksiin jo ennen kuin menee nukkumaan, ei siis aamulla ennen töihin lähtöä. Hiukset tuottavat öljyjä yön aikana, ja kuivashampoo imee öljyt itseensä jättäen hiukset raikkaiksi.

Hiuslakkaa pinneihin

Monet kampaukset tarvitsevat pinnejä onnistuakseen, mutta esimerkiksi hyvin hennoissa, puhtaissa ja sileissä hiuksissa pinnit eivät aina pysy täydellisesti. Näissä tapauksissa pinneihin on hyvä suihkuttaa hiuslakkaa esimerkiksi pyyhkeen päällä.

Kiharra hiukset foliolla

Jos tavalliset, piikkiset hiusrullat jäävät ikävästi kiinni hiuksiin, tai jos kotoa ei löydy sileäpintaisia rullia, kannattaa harkita folion käyttöä. Ensin hiukset jaetaan osiin, otetaan yksi osa sormiin ja kierretään kiharaan sormien ympärille. Tämän jälkeen kiharan päälle kiinnitetään foliota niin, että se pysyy paikoillaan. Kun kaikki hiukset on käsitelty ja laitettu folioon, hiustenkuivaajalla pitää lämmittää foliot. Kun ne ovat jäähtyneet, foliot otetaan pois ja hiusten pitäisi olla kauniin kiharat.

Käytä myös hiustenkuivaajan viileää ilmaa

Monissa hiustenkuivaajissa on kuuman ilman lisäksi viileäasetus. Kun kampaus on valmis, kannattaa se tuulettaa viileällä ilmalla. Se tasoittaa hiukset ja saa irtohiukset aisoihin.

Hiuslakkaa sormiin

Hiuslakkaa voi levittää myös sormin. Sen sijaan, että hiuslakkaa suihkisi sinne tänne hiuksiin, volyymia saa myös, kun sitä levittää sormin. Tosin osa hiuslakoista on nopeasti kuivuvia.

Kiharat sukkien avulla

Sukkia voi käyttää hyväksi, kun luodaan täydellinen kiharakampaus, vaikka se kuulostaakin oudolta. Sukka kannattaa leikata puoliksi ja rullata pieni osa hiuksia sukan kanssa tiiviisti päänahkaan saakka. Sitten sukan päät kannattaa solmia hyvin kiinni ja antaa hiusten olla rauhassa puolen tunnin ajan.

Tuuheutta latteille hiuksille

Kosteisiin hiuksiin kannattaa suihkuttaa volyymia antavaa hiuslakkaa ja tehdä hiuksiin nuttura ennen nukkumaanmenoa. Aamulla voi vain avata hiukset ja nauttia laineikkaista ja tuuheista hiuksista.

Kaksi hiuslenkkiä päällekkäin

Jos hiukset ovat lättänät ja ohuet, poninhännästä voi hämätä paksumman näköisen, kun laittaa kaksi paksua hiuslenkkiä päällekkäin.

Hiuslakkaa harjaan

Ennen hiustenkuivaajan käyttöä hiusharjaan kannattaa suihkuttaa hiuslakkaa. Näin kuivattavista hiuksista saadaan heti sileämmän näköiset.

Lue myös: Kiharat kruunaavat ilmeen - kokeile kolmea ihaninta mallia ja löydä suosikkisi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat