Tunnetko eri ryppylajit? Tutustu nyt ja vältä epätoivotut juonteet

26.11.2014 20:15 - Senni Loikala

Juonteiden syntyminen on luonnollinen seuraus ikääntymisessä. Siitä huolimatta hoitamalla ihoaan oikein pystyy niitä vähentämään. Kaikki lähtee eri ryppytyyppien tuntemisesta.  

Avalon-sivuston mukaan kannattaa tuntea eri ryppytyypit, jotta pystyy hidastamaan tehokkaammin juonteiden syntyä. Alla neljä erilaista ryppylajia.

Juonteet

Ohuet juonteet näkyvät usein ensimmäisenä ylähuulen yläpuolella, poskissa ja niskassa. Juonteista tulee näkyvämpiä ajan myötä, mutta niiden syventymistä pystyy hidastamaan suojautumalla auringolta ja tupakoimattomuudella.

Löysä iho

Kun iho menettää kimmoisuuttaan, saattavat rypyt näkyä vain joissain asennoissa. Kyseiset rypyt johtuvat kollageenin, tukikudoksen proteiinin, puutteesta. Muista käyttää aina aurinkorasvaa paisteessa ja rasvata ihoasi kosteutusvoiteella säännöllisesti.

Naururypyt

Ryppyjä syntyy ajan mittaan myös säännöllisesti toistuvista ilmeistämme. Silmän alueelle ilmestyvät naururypyt eivät ole vakava vaiva, ja toisista ne ovat vain suloisia. Niitä saattaa pystyä kuitenkin ennaltaehkäisemään käyttämällä aurinkolaseja, kosteutusvoidetta ja pitämällä huolta ihon hyvinvoinnista.

Painovoimarypyt

Painovoiman vaikutukset näkyvät ihossa iän myötä esimerkiksi roikkuvina silmäluomina tai kaulan ihon löystymisenä ja ryppyyntymisenä. Ihon paksuus vaikuttaa kyseisten ryppyjen syntyyn. Ihmisillä, joiden iho on ohut ja kasvot kevytrakenteiset, on enemmän painovoiman aikaansaamia ryppyjä kuin muilla.

Seuraava artikkeli: Älä missään nimessä purista! Lääkäri kertoo oikean tavan hankkiutua eroon finnistä

Lähde: Avalon

Kilpailut

Uusimmat