Valitse huulipuna ihosi mukaan - katso vinkit

16.04.2014 19:15 - Reija Saarinen

Huulipuna kannattaa valita oman ihonvärin mukaan.

Huulipuna on helppo keino lisätä kasvoille väriä ja uutta ilmettä. Varsinkin keväällä kannattaa myös huulipunavarasto päivittää kirkkailla ja raikkailla sävyillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että värit kannattaa valita oman ihon mukaan.

1. Vaalea iho

Jos sinulla on vaalea ja heleä iho, kannattaa sinun tarttua huulipunaan, jossa on vaaleanpunaista sävyä. Pinkkiin taipuva koralli on yksi parhaista vaihtoehdoista. Sen sijaan liian lämpimiä oranssinsävyjä kannattaa vältellä, jos ihosi taipuu kylmiin sävyihin.

2. Keskivaalea iho

Keskivaalealle iholle sopii lähes mikä tahansa pinkkisävy. Kannattaa kuitenkin panostaa oranssiin taipuviin sekä kirsikkaisiin sävyihin, jotka tuovat kauniisti esille ihon tummempaa sävyä. Koralli on kuitenkin sävy, joka ei ehkä ole juuri sinua varten.

3. Tumma iho

Tummalle iholle sopivat parhaiten marjaiset ja todella kirkkaat sävyt. Ne nimittäin näyttävät suunnattoman upeilta tummaa ihoa vasten. Kokeile siis rohkeasti violettia ja oranssia.

Lue myös kauneusasiantuntijamme yllättävä vinkki, jonka avulla voit nopeasti tarkistaa mikä huulipunan sävy sopii muuhun meikkiisi. Jutun löydät täältä.

Lähde: Makeup.com

Kilpailut

Uusimmat