Vältä kaksihaaraisia, eroon hilseestä: Tehokkaalla keinolla upeat ja näyttävät hiukset

30.03.2015 17:15 - Karoliina Kotala

Hiusten sanotaan olevan naisen kruunu ja monen naisen haaveissa ovatkin täydelliset, terveet kutrit. Asiantuntijat ovat nyt antaneet tehokkaat ohjeet kauniiden hiusten saavuttamiseksi.

Keskivertonaisen sanotaan käyttävän elämänsä aikana yli 39 000 euroa hiustuotteisiin. Kalliiden tuotteidne sijaan asiantuntijat vannovat nyt kuitenkin oikean ravinnon nimeen ja painottavat etenkin tiettyjen ravintoaineiden tärkeyttä.

- Mikään määrä hiustuotteita ei pysty paikkaamaan epäterveellistä ruokavaliota. Monet naiset kärsivät hiuspohjan ongelmista ja ohuista hiuksista, koska heiltä puuttuu tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja kehosta, kertoo hiusasiantuntija Sara Allison.

Tuotteiden sijaan kannattaakin sijoittaa rahansa seuraaviin ruoka-aineisiin:


Saksanpähkinä

Saksanpähkinä pitää sisällään paljon biotiinia, E-vitamiinia ja muita hyviä öljyjä. Saksanpähkinä on myös omiaan, jos haluat välttää harmaita hiuksia, sillä se pitää sisällään mineraalia, joka vaikuttaa hiuksille väriä antavaan pigmenttiin. Kyseisen mineraalin puute on myös yleinen syy varhaiselle hiusten harmaantumiselle.


Kvinoa

Jos hiukset ovat irtoilevat ja kuivat, voi se olla merkki liian vähäisestä proteiinin saannista. Ota siis ruokavalioosi kvinoaa, sillä se pitää sisällään kaikki kehon kaipaamat aminohapot. Kvinoa pitää sisällään muun muassa lysiinia, joka on ykkösaine hiusten lähtöä ehkäisevissä shampoissa.


Linssit

Raudan puute on yleisin syy hiusten ohenemiselle ja hiusten lähdölle. Suosi siis ruokavaliossasi rautapitoisia linssejä ja muita rautapitoisia ruokia.


Kananmuna

Kananmunat pitävät sisällään hiuksille erinomaisia ravinteita, kuten proteiinia ja D- ja B-vitamiineja. Jos siis kaipaat hiuksiisi kimmoisuutta ja voimaa, suosi kananmunaa.


Osterit

Jos päänahkasi on kuiva, voi syy löytyä sinkin puutteesta. Välty siis hilseeltä ja suosi muun muassa ostereita ja rapuja tai vaikkapa kurpitsansiemeniä.


Puuro

Iän myötä hiukset muuttuvat hiljalleen hauraammaksi ja elottomamman näköiseksi. Jos haluat välttyä kohtalolta, nauti kaurapuuroa, sillä se pitää hormonitasapainosta huolta ja tuo eloa hiuksiin.


Paprika

C-vitamiinin puutos näkyy hiuksissa muun muassa kaksihaaraisina. Ota siis C-vitamiinipitoiset paprikat osaksi ruokavaliota, äläkä unohda myöskään mansikoita, appelsiineja, tomaatteja ja parsakaalta.

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat