Valuiko meikki? Lässähtivätkö hiukset? 10 keinoa pysyä kauniina helteessäkin

30.07.2014 10:35 - Heli Thoren

Kovassa kuumuudessa kauneuskin on koetuksella. Ota niksit talteen hellepäivän varalle.

Helle hellii, mutta tuo myös haasteita. Meikki valuu, kuohkeiksi föönatut hiukset lässähtävät hetkessä. Onneksi muutamilla kikoilla voit pysyä kauniina kovassakin paahteessa:

Meikki:

1. Pohjusta

Helteellä kasvot alkavat kiiltää nopeasti ja hikisellä iholla meikkivoide ei tahdo säilyä kauniina. Jos et muuten käytä meikinpohjustusvoidetta, ota se kesäksi käyttöön.

Levitä pohjustusvoide ennen meikkivoidetta nenään, poskille, leukaan ja otsaan. Kun levität voiteen kasvojen t-alueelle ja annat sen imeytyä huolella, sen päälle levitettävä meikkivoide pysyy huomattavasti paremmin. Muista myös varmistaa, että meikkivoiteessa on aurinkosuoja!

2. Puuteripaperi

Kasvot kiiltävät herkästi kuumuudessa ja yletön puuterin lisääminen tukkii ihohuokoset herkästi. Kokeile puuteripaperin käyttöä. Se pyyhkii iholta ylimääräisen talin ja vie kiillon mennessään, mutta ei tee ihoon liian puuteroitua lopputulosta.

3. Vähän on enemmän

Unohda rajaukset, luomivärit ja irtoripset. Kesällä vähän on meikissäkin enemmän. Käytä runsaammin ripsiväriä, tuo valokynällä kasvoihin eloa. Silmien valuminen ei haittaa, kun rajaukset eivät ole joka kerta vaarassa. Ripsiväriä on tarvittaessa helppo lisätä silmäkulmiin lisää, jos se on päässyt varisemaan.

Jos silmäsi valuvat helteellä helposti, vaihda vedenkestävään ripsiväriin.

4. Huulipuna kunniaan

Kun silmämeikki on kevyempi, korosta huuliasi. Kirkkaat värit sopivat kesään ja pysyvät huulissa helteelläkin.

5. Aurinkopuuterilla hehkua

Aurinkopuuteri on jokaisen kesämeikkaajan paras ystävä. Sillä saat kevyempäänkin meikkiin mukavasti hehkua.

6. Pisamakynäile

Vaikka et saisikaan kosolti pisamia omasta takaa, voit korostaa kesähipiää pisamakynällä. Tummanruskean rajauskynällä voit piirtää muutamia kesakkoja poskipäille ja nenän seudulle. Testaa kynää niin, että saat lopputuloksesta luonnollisen.

Hiukset:

7. Pohjusta

Hiuksien suoristaminen tai kihartaminen ei kesäkuumalla aina ole paras vaihtoehto. Helteessä kauneinkin kampaus herkästi lässähtää. Jos kuitenkin päädyt kiharoihin, pohjusta kampaus huolella lämpösuojalla ja kiharoita edesauttavalla muotoilutuotteella. Tupeeraa hiuksien tyvi kevyesti, niin kampaus pysyy paremmin. Muista hiuslakka.

8. Suolasuihke

Kesällä rennommat kampaukset näyttävät kauniilta. Suolasuihkeella voit suihkia kutreihisi rantafiilistä, ja kampaus ei takuulla kärsi kuumassakaan.

9. Tehohoida

Pestessä hiuksia auringon polttamat kutrit kaipaavat kosteutusta näyttääkseen hyviltä. Anna tavallisen hoitoaineen vaikuttaa tupla-aika tai käytä hiuksiisi tehohoitoja. Kosteutettu kesähius näyttää kauniilta kampauksessa kuin kampauksessa.

10. Letit ja nutturat

Nyt on oiva aika letittää hiukset tai kietaista ne rennolle nutturalle. Yksinkertainen ja luonnollinen kampaus toimii ja näyttää kesäkuumalla paremmalta kuin tuntikaupalla väkerretyt kokonaisuudet.


Toiset kauneusnikseistä ovat hyvinkin yllättäviä. Tiedätkö esimerkiksi, miten hammastahnaa voi käyttää kauneudenhoidossa? Lue lisää täällä.

Kilpailut

Uusimmat