Viisi hedelmää, jotka auttavat pitämään ihon kauniina

19.07.2013 16:45 - Reija Saarinen

Hedelmistä on moneksi. Niitä voi popsia hyvillä mielin, mutta monia niistä voidaan käyttää myös ulkoisesti esimerkiksi ihonhoidossa. 

Alla viisi hedelmää, joita kannattaa popsia säännöllisesti. Pelkän syömisen lisäksi niitä voi kokeilla myös ulkoisesti. Kannattaa kuitenkin kokeilla seoksia ensin pienelle ihoalueelle, jotta mahdolliset allergiat eivät aiheuta turhaa päänvaivaa. 

1. Banaani

Banaani on erittäin kätevä välipala. Se sisältää paljon kuitua, mineraaleja, sekä magnesiumia. Nämä aineet auttavat verenkiertoa sekä parantavat vastustuskykyä. Banaani sisältää myös runsaasti A-, B-, ja E-vitamiinia. Näistä jokainen toimii ikääntymistä vähentävästi. 

Banaania voi käyttää myös kasvohoitona. Murskaa banaani ja sekoite mukaan hieman hunajaa. Anna vaikuttaa hetken ja huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. 

2. Sitruuna

Sitruunassa on runsaasti C-vitamiinia sekä luonnollisia valkaisuominaisuuksia. Sitruuna onkin oiva vaalennus aine muun muassa aknearville sekä näpyille.

Kannattaakin aloittaa päivä juomalla lasillinen lämmintä vettä, johon on sekoitettu tuoretta sitruunamehua sekä hieman hunajaa. Tämä herkku tulee nauttia tyhjään mahaan. Juomasekoitus taistelee selluliittiä vastaan sekä puhdistaa ihoa. 

3. Appelsiini

Appelsiinit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, mikä parantaa ihon rakennetta. Se myös poistaa kauneusvirheitä ja vähentää ikääntymistä. Kannattaa siis kokeilla sitä myös ulkoisesti.

Kuivaa appelsiinin kuoria ja murskaa ne jauheeksi ja säilytä ilmatiiviissä astiassa. Käytä tätä kuivattua jauhetta kerran viikossa kuorinta-aineen tapan. 

4. Omenat

Omenat sisältävät todella paljon antioksidantteja, jotka ehkäiset solun ja kudosten vaurioitumista ja taistelevat myös ikääntymistä vastaan. Omena ehkäisee ryppyjä ja juonteita, sekä pitää suoliston puhtaana. 

Sekoita appelsiinimehua ja hunajaa. Levitä seos kasvoille. Anna sen kuivua ja pese pois. Tämä on erittäin tehokas luonnon oma kosteusnaamio.

5. Papaija

Runsaasti antioksidantteja entsyymejä sisältävä papaija voi karkottaa iholta epäpuhtauksia sekä poistaa kuollutta ihoa.

Soseuta papaija ja lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista hunajaa ja jogurttia. Käytä seosta naamion tapaan. Anna naamion vaikuttaa noin 20 minuuttia ja huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä. Lisää lopuksi kosteusvoide. 

Lähde: Stylecraze

Kilpailut

Uusimmat