Juha Tapio oli Pariisissa heti ammuskelujen jälkeen - kuvailee ilmapiiriä koskettavalla tavalla

27.04.2017 19:15 - Senja Rapila

Artisti lomaili viime viikolla Ranskassa, kun surullinen ampumavälikohtaus tapahtui Pariisin keskustassa.

Juha Tapio kertoi Iskelmän Iltapäivän Satu Kotoselle, että oli lomailemassa Ranskassa viime viikolla, kun tieto järkyttävästä ammuskelukohtauksesta tuli maailmalle. Torstaina  20. päivä huhtikuuta Avenue des Champs-Élysées -kadulla ammuttiin kolmea poliisia, joista yksi kuoli ja kaksi loukkaantui.

Tapiolla oli perheensä kanssa suunnitelmissa suunnata lomallansa seuraavaksi Pariisin keskustaan, mutta tieto ampumavälikohtauksesta pysäytti heidät hetkeksi.

- Juurikin tuona viikonloppuna oltiin Champagnessa kun tuli uutiset niistä Pariisin ampumisista. Sitten mietittiin, että meillä on varattuna mesta Pariisista parin päivän päähän, että perutaanko se ja jäädäänkö tänne. Sitten todettiin että ei, ei peruta, vaikka meidän hotelli oli ihan lähellä sitä ampumispaikkaa, Tapio kertoo Kotosen haastattelussa.

"Ihmiset olivat päättäneet, etteivät jää pelkäämään"

Perhe suuntasi järkyttävästä välikohtauksesta huolimatta Ranskan pääkaupunkiin ja näky yllätti heidät: kaupunkilaiset olivat jatkaneet elämäänsä normaalisti, pelottomina.

- Käytiin katsomassa tapahtumapaikkaa. Siellä oli hirmuinen läjä kukkia ja muistomerkille oli ihmisiä kokoontuneena. Mutta se yleisfiilis, kun kierteli kaupungilla, oli suorastaan voimaannuttava. Kun mietti, että onko ihmiset jäänyt koteihin tai pelkääkö ne, jotenkin se katukuva ja ilmapiiri oli päinvastainen. Ihmiset olivat selkeästi tulleet ulos, eivätkä olleet jääneet potemaan.

(kuva: Senja Rapila)

Tapio uskoo, että tapahtunut näkyi myös pariisilaisten käytöksessä.

- (Kaikki olivat) hirveän ystävällisiä ja kohteliaita toisilleen. En tiedä olisiko tällaiset tapahtumat oikein korostaneet sitä. Kun lähti ylittämään tietä, kaikki päästivät ja antoivat tietä.

- Ihmiset olivat päättäneet etteivät eristäydy, eivätkä jää pelkäämään. Minusta siellä oli todella voimaannuttava ilmapiiri ja se tuntui todella rohkaisevalta.

"Tuskan kantaminen harteilla ei maailmaa pelasta"

Tapio myöntää myös Iskelmän haastattelussa kokevansa maailmantuskaa.

- Se maailman tuskan kantaminen harteilla ei tavallaan tätä maailmaa pelasta, vaikka kuinka surkuttelisin asioiden tilaa. Ainoa keino on joka päivä itse valita se valoisa puoli, jos vain mahdollista. Eihän tästä selviä muuten, hän toteaa.

- Meistä lähes kaikki haluavat valita sen hyvän puolen. Lähes kaikki haluavat elää rauhassa, jos mahdollista, elää onnellisina toistensa kanssa. Se kaikki pahuus ja kierous, se että ideologia tai aate - ja yleensä sen taustalla on valta tai omaisuus - asetetaan tärkeämmäksi kuin toinen ihminen, siitä täytyy vain oppia, ettei itse lankea siihen ansaan. Että koskaan ei lähimmäisen yläpuolelle aseta jotain omaa aatetta tai oikeassa olemista, saatikka omaa menestystä tai valtaa.

- Maailmantuskan kanssa eläminen on minulle sitä, että yrittää tehdä oikeita valintoja.

Mllä mielin Juha Tapio muistelee aikoja, kun hänen lapsensa olivat pieniä? Entä millainen mies hänestä kuoriutuu ulkomailla matkustaessaan? 

Iskelmän Iltapäivän Satu Kotosen Sunnuntaivieras -haastattelut kuullaan joka sunnuntai kello 14-15. Kuuntele Juha Tapion koko haastattelu ensi sunnuntaina, eli 30. huhtikuuta 2017.

Paljastimme aiemmin, että Juha Tapiolla on jättikeikka syksyllä Metro Areenalla. 18. marraskuuta järjestettävä konsertti sisältää täyslaidallisen Juha Tapion taattuja hittejä vuosien takaa. Voit lukea aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lue myös: Koti on Juha Tapiolle rauhan ja palautumisen tyyssija: "Mieleni ja sieluni lepäävät"

Lue myös: Juha Tapio rokkasi loppuunmyydyn Hartwall Arenan hurmokseen - katso kuvagalleria

Kilpailut

Uusimmat