Disco-solisti muistelee suloista fanikohtaamista: "Pieni lapsi juoksi perässäni paperilappu kädessä"

20.05.2015 17:15 - Mika Parikka

Disco-yhtyeen Aki Erosen mukaan musiikkia pitää tehdä, kun siihen tulee polte.

Tällä viikolla uuden sinkun julkaisevalle Disco-yhtyeelle muodostui vankka fanijoukko varsinkin bändin aktiivisimpina aikoina 2000-luvun alussa. Solisti Aki Eronen puhuu faneistaan lämmöllä Voicen haastattelussa.

Hän muistelee, että keikkapaikkojen välillä saattoi olla satojakin kilometrejä yhden viikonlopun aikana, ja silti yleisössä näkyi samoja kasvoja keikkapaikasta riippumatta. Yksi koskettava fanikohtaaminen nousee päällimmäisenä mieleen, kun Eronen muistelee häntä seurannutta pientä lasta.

- Ajelin polkupyörällä. Muistan kuulleeni, että joku huhuili takanani. Ihan sellainen pieni lapsi juoksi paperilappu kädessään ehkä parinkymmenen metrin päässä ja vilkutti sitä lappua. Pysähdyin, ja hän tuli pyytämään minulta nimikirjoitusta. Siitä tuli hyvä fiilis, Eronen muistelee Voicelle.

"Tämä ei ole comeback"

Disco-yhtye julkaisee uuden singlen ja videon perjantaina 22. toukokuuta. Single kantaa nimeä Pimeällä puolella. 

Vuonna 2004 Disco jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle. Pari vuotta myöhemmin se julkaisi albumin nimeltä Vihaa, Rakkautta Vai Jotain Muuta, jota seurasi kiertue. Kiertueen jälkeen yhtye kuitenkin vetäytyi taas, kunnes se julkaisi vuonna 2009 kokoelmalevyn. Nyt kuusi vuotta myöhemmin Disco tulee taas.

Eronen ei kuitenkaan puhu comebackista. Mies kertoo tuumineensa bändikaverinsa Olli Halosen kanssa, että Disco on elämän mittainen juttu.

- Nämä eivät ole comebackeja, kun me ei lopeteta koskaan! Olemme vain olleet tauolla. Nuorempana ajatteli, että poppari voi olla 25-vuotiaana, muttei enää kolmekymppisenä. Onneksi 40 on uus 30, mies nauraa.

Kilpailut

Uusimmat