Löytyykö levyhyllystäsi aarre? 90-luvun dance-singlen arvo nousi pilviin

27.08.2015 21:52 - Mikko Räsänen

1990-luvulla nuoruuttaan viettäneet muistavat, miten eurodance-singlejä myytiin pilkkahintaan. Nyt yksi singleistä on noussut arvoon arvaamattomaan.

Ruotsalainen eurodance-artisti Bushman (kuvassa) julkaisi 90-luvulla vain kaksi singleä. Häneltä odotettiin albumia, mutta Bushman katosikin musiikkipiireistä kokonaan. Bushmanin vuonna 1995 ilmestynyt esikoissingle No One Else oli aikana kova dance-hitti, ja ilmeisesti artistin nopea katoaminen vain lisäsi sen kulttiarvoa. 

90-luvulla eurodance-singlejä myytiin täyteen hintaan vain hetken, ja ne putosivat nopeasti alennuskoreihin, jolloin muutamien kuukausien takaisia hittikappaleita saattoi saada parilla markalla. Jos joku on tuolloin ostanut Bushmanin No One Elsen, voi hän olla tyytyväinen sijoitukseensa. Nykyään kyseinen single on eurodance-fanien himoitsema aarre. Netissä on muutama myynti-ilmoitus kyseisestä singlestä ja levyjen pyyntihinnat pyörivät sadassa eurossa, mitä voi pitää kovana hintana singlestä, joka sisältää vain muutaman version yhdestä ja samasta kappaleesta.

Voicen Retroperjantaita luotsaava Oku Luukkainen ymmärtää singlen arvon.

- Olen huomannut No One Elsen suosion vetäessäni Retroperjantai-lähetyksiä, sillä biisi on yksi eniten toivottuja kappaleita.

- Ilmeisesti kappaleeseen liittyy monella nostalgisia muistoja, ja sitä toivotaan, koska juuri kenelläkään ei ole sitä omassa levyhyllyssään. Biisi oli vain hetken aikaa saatavissa singlenä ja se oli mukana yhdellä tuon ajan suomalaisella kokoelmalevyllä, Luukkainen tietää. 

Koska Bushman on ollut niin toivottu artisti, käsitteli Retroperjantai jo aiemmin tähden erikoista katoamista kesken nousujohteisen uran. Lue artikkeli täältä.

Kuuntele No One Else alta ja liity Retroperjantain Facebook-ryhmään täällä.

Retroperjantai
Voicella
Perjantaisin klo 19-22  

Kilpailut

Uusimmat