Kuva: Mikko Räsänen

Näin rokkaa suosittu radiojuontaja - katso Taran Rock Baby

28.06.2016 14:45 - Mikko Räsänen

Jere Ollinen soittaa työkseen rockia Radio Cityllä - vapaa-ajalla hän rokkaa bändin kanssa.

Radio Cityltä tuttu Jere Ollinen ei soita rockia vain radiossa. Ollisella on pitkä bänditausta, joka ulottuu myös rock-genren ulkopuolelle, sillä hän on 90-luvulla soittanut niin Jaakko Salovaaran Soup de Loop -yhtyeessä kuin useissa tanssiyhtyeissä.

Nykyään Ollinen soittaa suoraviivaista rockia Tara-yhtyeessä.

- Minun Wild Six -yhtyeelläni ja Taralla oli pari vuotta sitten sama treenikämppä. Tara oli nauhoittamassa Helvetti jäätyy -kappaletta ja tarvitsi siihen kosketinsoittajaa. Vaikka pääinstrumenttini on kitara, suostuin soittamaan koskettimet tuohon kappaleeseen, ja jotenkin vahingossa jäin bändiin.

Ollinen myöntää, että tilanne on vähän outo. Hän on siis kitaristi, mutta nyt hän on kaksi vuotta soittanut koskettimia.

- Onhan tonttini kasvanut ja nykyään vastaan taustalauluista ja huuliharpusta. Bändissä on kuitenkin jo kaksi kitaristia, eikä kolmatta tarvita. Ei me olla mikään Eagles, Ollinen nauraa.

Tara valmistautuu parhaillaan Korsorockin keikkaansa 16. heinäkuuta. Yhtye julkaisi juuri Rock Baby -uutuusvideon, joka on nähtävissä alla.

Ollinen kertoo, että Taran tekemiseen panostetaan täysillä.

- Tara säveltää, sanoittaa ja sovittaa kaikki biisit itse. Siksi treenejäkin on pakko olla pari kertaa viikossa.

Luovana miehen Ollinen ehtii muuhunkin. Hän julkaisi hiljattain esikoiskirjansa Pakinan valjastus, jossa Ollinen kokoaa yksiin kansiin parhaat pikkutuhmat sanamuunnokset. Sanamuunnokset ovat muutenkin läsnä Ollisen arjessa. Hänen toinen yhtyeensä Wild Six on myös yhdenlainen sanamuunnos.

- Wild Six on suomeksi "villi kuutonen", Ollinen huomauttaa ja jättää muunnoksen teon lukijan vastuulle. 

Lue myös: Suomalaisjuontaja julkaisi esikoiskirjansa - pikkutuhmat kolumnit yksiin kansiin

Kilpailut

Uusimmat