Kuva: Senja Rapila

Neljänsuoran fanit tekevät lapsia keskenään - "Näemme niitä vauvoja keikoilla"

26.10.2016 09:00 - Anna Hopi

Neljänsuora-yhtyeen fanit ovat löytäneet keikoilta elämänkumppanin, ja tosielämän rakkaustarinoista on poikinut myös jälkikasvua.

Neljänsuoran fanijoukko lähti kehkeytymään siitä, kun bändi pääsi ensimmäiseen TV-ohjelmaansa, joka oli Kesäillan valssi.

- Olimme kymmenen jaksoa televisiossa orkesterina ja siinä kohtaa meillä alkoi olla faneja. Olemme aina olleet bändi, joka jää keikan jälkeen juttelemaan ja jakamaan nimikirjoituksia. On makeaa mennä keikalle, kun siellä on tuttuja. Se on yhteinen symbioosi meidän ja heidän välillä, sanoo laulaja Antti Ketonen.

Fanijoukko on kasvanut vuodesta 1998 lähtien, ja nyt bändiä seuraa intensiivinen joukko eri puolilta Suomea.

"Keikoilta on löytynyt elämän rakkauksiakin"

Neljänsuoralla on todella ainutlaatuinen fanituskulttuuri, jossa bändin tekemisiä seurataan hyvinkin kiihkeästi. Fanit ovat löytäneet ystäviä ja jopa elämänkumppaneita keikkayleisön joukosta.

- Ihmisistä on vuosien varrella tullut ystäviä keskenään. Vaikka toinen tyyppi tulisi Oulusta ja toinen Joensuusta, niin he kohtaavat keikoilla tai menevät toistensa luo kylään ja lähtevät sieltä Neljänsuoran keikoilla. Hauskin ideologia on Eskolla ja Marilla, jotka Neljänsuoran Stalkkerit -ryhmän. Sen ideologia on hauska - jos olet tavannut Eskon ja Marin keikalla, niin saatat päästä tähän ryhmään. Siellä on parisataa ihmistä, kertoo laulaja.

- Meillä on myös Nelkuttajat -ryhmä, jotka ovat todella aktiivisia Neljänsuora-faneja. On makeaa, miten musiikki yhdistää ihmisiä. On syntynyt rakkaustarinoita keikoilla ja Neljänsuoralla on Stalkkeri-vauvoja, jotka ovat tällaisen rakkauden ansiota. Olemme tavanneet näitä vauvoja keikoilla.

Neljänsuora julkaisi Suurimmat hitit 2003 - 2016 -kokoelmalevyn. Kuuntele se alta.

Lue myös: Antti Ketonen kertoo, mikä on paras Neljänsuoran kappale: "En koskaan väsy laulamaan"

Kilpailut

Uusimmat