Olli Lindholm ravintolakeikoista: "Lippujen hinta kova, viinan hinta järjetön"

13.11.2014 20:30 - Mikko Räsänen

Yön Olli Lindholm on huolissaan keikkabisneksen tulevaisuudesta. Ravintola-alan vaikeudet ovat ajamassa myös artistit ahtaalle.

Ravintola-alan yrittäjät ovat jo pitkään valittaneet, miten koko ala on vaikeuksissa. Alkoholiveron jatkuvat korotukset ovat saaneet aikaan sen, että ravintoloiden alkoholimyynnit ovat laskeneet. Tällä viikolla ravintola-alan etujärjestö MaRa nousi barrikadeille, kun keskusteluissa on tuorein suunnitelma nostaa alkoholiveroa entisestään.

Yö-yhtyeen Olli Lindholm sivuaa aihetta tuoreessa Iskelmän haastattelussa. Alkoholikeskustelussa nimittäin unohdetaan monesti se, millaiset kerrannaisvaikutukset hinnankorotuksilla on artisteille. Kalliin alkoholin takia ravintolaan bändiä katsomaan saapuvat juovat vähemmän. Siksi ravintolan pitää yrittää saada illan tuotto pääsylippuja myymällä. Lindholmin mielestä nyt ollaan kuitenkin menty tasolle, joka ei enää palvele ketään.

- Olisi kiva käydä ravintoloissa esiintymässä, mutta nykyisellään se yhtälö on mahdoton.

- Lippujen hinta on kova, viinan hinta järjetön ja soiton alkamisaika mielenvikainen. Ei ole mitään järkeä siinä, että aluksi maksat 18 euron sisäänpääsymaksun, sitten maksat ovimaksun ja sitten ostat lasin viiniä, joka maksaa kympin.

Lindholm ja Yö ovat ratkaisseet ongelman sillä, että bändi esiintyy konserttisaleissa, jotka he itse vuokraavat. Jos salit ovat täynnä, saa bändi ravintolakeikkojakin parempaa tuottoa. Mutta samalla on riski siitä, että puolityhjälle salille esiinnyttäessä voikin käydä niin, että kulut nousevat tuloja suuremmiksi, ja illasta syntyy tappioita.

Lue koko Lindholmin haastattelu täältä.

Kilpailut

Uusimmat