Palkittu biisinikkari paljastaa, miten hittibiisi syntyy

27.09.2014 14:15 - Susanna Karttunen

Pauli Hanhiniemi kertoo, ettei inspiraatiota tulisi pakottaa. Hän jakaa myös toimivan vinkin siihen, miten kirjoittamisessa pääsee alkuun.

Pauli Hanhiniemi on tunnettu syvällisistä sanoituksistaan, joita kuullaan myös hänen syyskuussa ilmestyneellä ensimmäisellä soololevyllään Minä ja Hehkumo. Kolmas nainen -yhtyeestäkin tuttu muusikko kertoi Voicelle, etteivät hienot tekstit kuitenkaan synny aivan helposti. Puhtaan paperin kammo vaivaa kokenuttakin kirjoittajaa, mutta liikaa paineita hänellä ei ole.

- Minulla on se hyvä puoli, etten koe, että minun pitäisi koko ajan kirjoittaa jotakin. En ole tehnyt tästä itselleni ammattia. Luulen, että jos olisin tehnyt tästä ammatin itselleni, minun täytyisi suhtautua vähän kyynisesti siihen valkoisen paperin kammoon ja ruveta vaan kirjoittamaan, Hanhiniemi sanoo.

Kirjoittamisessa alkuun pääseminen on miehelle silti usein haasteellista. Hänellä on kuitenkin keino, jonka avulla ideat lähtevät paremmin virtaamaan.

- Hyvä konsti alkuun pääsemiseksi on, että kirjoittaa jonkin lauseen ja rupeaa rakentamaan laulua sen ympärille. Saattaa olla, ettei siinä lopputuloksessa sitä alkuperäistä lausetta enää olekaan, jos keksin yhtäkkiä paremman tavan sanoa sen saman asian, mies kertoo.

Uutisoimme aiemmin Hanhiniemen ajatuksista tuoreesta soololevystään. Lue artikkeli täältä.

Kilpailut

Uusimmat