Pauli Hanhiniemi julkaisee ensimmäisen soololevynsä

18.09.2014 21:00 - Susanna Karttunen

Kolmannen Naisen keulakuvana tunnettu Pauli Hanhiniemi julkaisee ensimmäisen soololevynsä. Mukana on sekä keveämpiä että syvällisempiä kappaleita.

Kolmas Nainen ja Perunateatteri -yhtyeiden riveissä aikaisemmin soittanut Pauli Hanhiniemi julkaisee perjantaina 19. syyskuuta ensimmäisen soololevynsä.

Hanhiniemi kertoi Voicelle uuden Minä ja Hehkumo -nimisen albuminsa tekoprosessista.

- Halusin käyttää soololevylläni bändinä Hehkumoa. Toisaalta taas halusin, että biisimateriaali olisi vähän muutakin kuin kansanmusiikkipohjaista. Yhtyeellä on väkevä näkemys omasta takaa, mutta halusin rikkoa sitä, mies kertoo.

Levyllä kuullaan Hanhiniemen sanoittamia kappaleita, joista useaa hän on ollut myös säveltämässä.

- Olen käyttänyt valtaa siinä suhteessa, että olen valikoinut mukaan omia biisejäni, joita olemme kimpassa sovittaneet. Tuottajana oleva Jonas Olsson on tehnyt muutamia sävellyksiä, joihin minä olen tehnyt vain tekstin, pitkän linjan muusikko sanoo.

Hanhiniemen, Olssonin ja Hehkumon yhteistyön tuloksena on syntynyt poppia, rokkia ja folkia yhdistelevä albumi. Kaikki ovat antaneet biiseille oman erityisen panoksensa.

- Albumi seisoo tavallaan kolmella jalalla: minun, Hehkumon ja Jonaksen varassa. Hehkumo tuo musiikkiin ärhäkän soitto-otteen, Jonas modernin tuotanto-otteen ja minä laulujen sisällön, Hanhiniemi kertoo.

Osa kappaleista on helposti lähestyttäviä ja kepeitä, mutta joukossa on myös muutama laulu syvemmällä sanomalla. Juuri näiden kappaleiden Hanhiniemi uskoo olevan tärkeitä itselleen tulevaisuudessakin.

- On hämmästyttävää, miten aika vaikuttaa biiseihin. Jotkin biisit jäävät osaksi omaa identiteettiä, hän sanoo.

Uutisoimme aiemmin Hanhiniemen esiintyneen Anselmi, nuori ihmissusi -elokuvassa. Lue lisää asiasta täältä.

Kilpailut

Uusimmat