Suomalaisartisti Ellinooran matka artistiksi on poikkeuksellinen: Tulossa on eeppinen levy

04.03.2015 13:45 - Karoliina Kotala

Ensimmäisen singlensä Ei hävittävää (AEIOUAO) hiljattain julkaissut Ellinoora oli lähellä osallistua kykykilpailuun, mutta kohtalo päätti toisin.

Kovassa nosteessa olevan suomalaisartisti Ellinooran matka artistiksi on naisen nuoresta iästä huolimatta ollut vaiherikas. Vuonna 2011, Ellinooran ollessa vasta 17-vuotias, nuori nainen oli osallistumassa The Voice of Finland -kisan ensimmäiselle tuotantokaudelle.

- Ainoa, jonka tunsin ja jolla oli studio oli musiikinopettajani, jonka studiossa teimme huonon taustan päälle demon kisaa varten. Hän oli kuitenkin sen verran vakuuttunut demosta, että suositteli harkitsemaan kisaan lähtemistä ja halusi lähettää nauhaa itse eteenpäin. Ajattelin, että korkeintaan siitä seuraisi keikkoja, mutta sähköpostiin tulikin vastauksia levy-yhtiöiltä. Lopulta päädyin kirjoittamaan sopimuksen Warnerin kanssa 2011, artisti kertoo.

Rohkeus auttoi eteenpäin

Vuonna 2013 Ellinoora julkaisi ensimmäisen kappaleen, mutta tajusi tuolloin, ettei muiden kirjoittamien kappaleiden laulaminen ole paras mahdollinen malli.

- Vaati rohkeutta tuoda omia, henkilökohtaisia biisejä ihmisten eteen. Sitten törmäsin Sirviön Samuliin, joka nyt tuottaa levyä ja jotenkin vain meidän yhteistyö toimii, Ellinoora kertoo.

Tulevan levyn ensimmäinen kappale syntyi syksyllä 2013 ja sen myötä myös koko levyn ilme alkoi muotoutua.
Ellinooran mukaan paljon biisejä onkin jo valmiina ja luvassa on huikea tuotos.

- Nyt vain keskitytään siihen, että levystä tulee äärimmäisen hyvä ja rehellinen. Luvassa on eeppinen levy, artisti nauraa.

Fanit saavat odottaa levyä mahdollisesti vielä kuluvan vuoden aikana. Kuuntele alta ensimmäinen sinkku Ei hävittävää (AEIOUAO).

Kilpailut

Uusimmat