Tuore musiikkivideotrendi kerää kiitosta: Esineellistämisen sijaan kunnioitetaan naisia

14.07.2014 14:07 - Susanna Karttunen

Muusikot Colbie Caillat ja John Legend julkaisivat molemmat musiikkivideot, joissa juhlistetaan naisia juuri sellaisina kuin he ovat. Kyseinen ilmiö herättääkin kysymyksen - olisiko tämä askel kohti naisia kunnioittavia musiikkivideoita?

Harmillisen usein musiikkivideoilla esineellistetään naisia. Trendiin näyttäisi hiljalleen kuitenkin olevan tulossa muutosta, sillä sekä Colbie Caillatin Try-kappaleen että John Legendin You & I -kappaleen musiikkivideoissa esiintyy lukuisia eri ikäisiä, eri kokoisia ja etnisiä ryhmiä edustavia naisia.

Uutisoimme jo aiemmin Try-kappaleen hienosta musiikkivideosta. Kohti musiikkivideon loppua Caillatilta häviää meikkejä kerros kerrokselta ja lopussa hänellä ei ole enää ollenkaan meikkiä. Sama tapahtuu kaikille videolla esiintyville naisille. Caillatin Try-kappaleessa lauletaankin "You don't have to try so hard, you don't have to change a single thing" eli "Sinun ei tarvitse yrittää niin paljon, sinun ei tarvitse muuttaa yhtäkään asiaa".

Caillat on kertonut tuoreessa haastattelussa jännittäneensä aluksi kovasti meikittä olemista kuvausryhmän edessä. Naisen mukaan suuri määrä meikkiä kasvoissa oli lopulta kuitenkin epämiellyttävämpi kokemus kuin meikittömänä oleminen.

Legendin You & I -kappaleen musiikkivideossa ei nähdä itse Legendia ollenkaan, vaan siinä päärooliin päästetään naiset, jotka katsovat kameraan ikään kuin peiliin, josta he tarkastelevat itseään. Videoon on valittu mahdollisimman erinäköisiä naisia ja siinä nähdäänkin esimerkiksi rintasyövästä selvinnyt nainen sekä myös Legendin oma vaimo. Kappaleen sanomakin on melko samanlainen kuin Caillatin kappaleessa. "You keep wondering if you're what I'm wanting, you don't even have to try" eli "Sinä pohdit, oletko mitä haluan, sinun ei tarvitse edes yrittää."

Molemmat musiikkivideot voit katsoa alta.

Colbie Caillat - Try

John Legend - You & I

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat