Viikonlopun herkutteluun: Helppo suklaamousse

23.11.2013 10:15 - Heli Thoren

Täyteläinen vaahto syntyy huolella vatkaten oikeasta suklaasta.

Helppo suklaamousse


2 dl kuohukermaa

120 g taloussuklaata


1. Mittaa 3/4 dl kermasta kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

2. Nosta kattila levyltä ja sekoita kerman joukkoon paloiteltu suklaa. Säästä muutama pala suklaata. Sekoita seos huolella tasaiseksi.

3. Kaada loput kermasta toiseen kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Yhdistä suklaakerma kermavaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.

3. Murustele loput suklaasta ja kääntele vaahdon joukkoon. Annostele laseihin tai pieniin kuppeihin. Peitä kupit tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Vinkki!

Suklaamousse maistuu ihanalta marjojen, hedelmäsalaatin tai kermavaahdon kera. Jouluisen version moussesta saat, kun murustelet vaahdon sekaan piparia.

Kilpailut

Uusimmat