Waldo esittelee parhaat eurodance-kappaleet - katso top5-lista

20.02.2015 15:43 - Mikko Räsänen

Voicen Retroperjantai haastoi Suomen menestyneimpiin eurodance-muusikoihin kuuluva Waldon valitsemaan maailmanhistorian parhaat ysärikappaleet.

Waldo eli Marko Reijonen on ehkä Suomen tunnetuin eurodance-muusikko. Ensi viikolla Waldo debytoi myös radiojuontajana, kun hän tulee Oku Luukkaisen aisapariksi juontamaan Voicen Retroperjantaita ja soittamaan parasta ysäridancea.

Waldo haastettiin jo nyt esittelemään, mitkä ovat hänen mielestään kaikkien aikojen parhaat dance-kappaleet. Alla on Waldon lista.

1. Leila K - Electric

- Tätä kuunneltiin keikkareissuilla aina ihan kybällä. Taisi olla vuosi -95 tai -96. Aina kun biisi alkoi soida radiossa, niin tanssitytöt huusivat takapenkiltä: ÄÄNTÄ! Jälkikäteen kuulin tuottajilta miten biisi syntyi. Leila K lukittiin kirjaimellisesti laulukoppiin johon oli jätetty vodkapullo. Tuottaja kehoitti Leilaa huutamaan mikrofoniin mitä mieleen juolahti. Äänitysnappi oli koko ajan päällä. Tuottaja napsi sieltä täältä parhaat "hookit" ja teki taustat biisiin. Huikeeta! Mieletön energia biisissä. Tämä on sellainen kappale mitä ei voi kuunnella hiljaa.

2. Scooter - Fire

- Jos pitää nopeasti saada bileisiin eloa niin tällä se onnistuu. Jostain kumman syystä diggailen biisejä jossa on tarttuva kitarariffi. Rantarock -96. Scooter lavalla ja kitarasta tulee kipinäsuihku. FIREEEE!!!

3. 2 Unlimited - The Real Thing

- Oltiin 2 Unlimitedin kanssa samassa hollantilaisessa manageritallissa. Esiinnyttiin samoilla festareilla euroopassa -96 kesällä ja muistan kun bändi oli hommannut lavalle oikeat kirkon urut tätä biisiä varten. Kun tämä biisi pärähti soimaan ja tuli tuo riffikohta niin tuntui kuin taivas olisi auennut. Hieno bändi ja tehtiin viime vuonnakin monta keikkaa kimpassa.

4. Love Message (Scooter, Masterboy, E-Rotic, Mr. President, Fun Factory, Worlds Apart, DJ Bobo, Captain Jack ja U96)

- Olisin niin halunnut olla mukana tässä huikeessa kipaleessa. Kappale tehtiin vuonna 1996 hyväntekeväisyystarkoitukseen AIDS:n vastaisen työn hyväksi.

5. E-Type - Angels Crying 

- Ruotsin "Waldolta" löytyisi montakin isoa hittiä tähän listaan. Tässä biisissä Martin ja Nana Hedin ovat kuitenkin parhaimmillaan. Täydellinen ysärileka!

Oku Luukkainen ja Retroperjantai
The Voicella
Perjantaisin klo 19-22
Huom! Perjantaina 27.2. erikoisvieraana Waldo

Kilpailut

Uusimmat