Kuva: Fotolia

Älypiilolinssit tulevat - Googlella, Sonylla ja Samsungilla jo patentit

06.05.2016 20:15 - Iiro Myllymäki

Tulevaisuudessa kuvan voi luultavasti ottaa vain silmää räpäyttämällä.

Puhelimistamme on jo tullut älykkäitä ja seuraavaksi saattaa hyvinkin olla piilolinssien vuoro. Google, Sony ja Samsung ovat kaikki hankkineet patentit omille teknologioilleen, jotka muuttaisivat käsityksemme piilolinsseistä täysin.

Kaikki yllä mainitut suuryhtiöt ovat kiinnostuneita luomaan teknologian, joka tekisi silmistämme kameran.

Älypiilolinssi asetettaisiin silmän pinnalle, ja käyttäjä voisi ottaa kuvia ja videoita pelkästään silmää räpäyttämällä. Tällöin linssin tulisi kyetä tunnistamaan kuvaustarkoituksessa tehty räpäytys normaaleista räpäytyksistä.

Keinotekoisia lisäyksiä näkökenttään

Älypiilolinssejä voisi käyttää myös ”lisätyn todellisuuden” luomiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että näkökenttään lisättäisiin hyödyllistä informaatiota keinotekoisesti. Esimerkiksi jos liikenteessä on tapahtunut onnettomuus ja tie on tukossa, näkökenttään voi lisätä opasteet vaihtoehtoiselle reitille.

Google haluaa käyttää älypiilolinssejä myös perinteisempään tarkoitukseen: näön parantamiseen. Älyteknologia mahdollistaisi zoomaamisen ja tarkentamisen haluttuun kohteeseen sen lisäksi, että se korjaisi likinäköisyyttä, hajataittoisuutta ja muita näön ongelmia.

Älypiilolinssit vaatisivat ainakin toistaiseksi älypuhelimen toimiakseen. Olisitko sinä valmis kokeilemaan älypiilolinssejä?

Lue myös: Zombie-asun hurja piilolinssi vaurioitti teinin näköä - efektilinssien myyminen laitonta?

Lähteet: Refinery29, CNET, Mashable

Kilpailut

Uusimmat