Kuva: Fotolia

Ei enää päivittäistä kalsareiden vaihtoa - likaantumattomamat alusvaatteet tekevät tuloaan

04.05.2016 17:15 - Joose Koskiranta

Kalsareita voi pitää päällä useamman päivän ilman että ne likaantuvat.

Suurin osa meistä ajattelee, että sukkia ja kalsareita voi käyttää vain kerran, ennen kuin ne pitää viskata uudestaan pesukoneeseen.

Sen käsityksen kolme tanskalaisnuorukaista haluaa muuttaa.

Kolmikko omistaa Organic Basics -nimisen yrityksen, joka myy ekologisia alusvaatteita. Mutta nyt he haluavat laajentaa tuotevalikoimaansa. Nuorukaiset aikovat nimittäin lanseerata haisemattoman ja likaantumattoman alusvaatemalliston. Kyllä, kuulit oikein!

Salaisuuden takana piilee tuttu materiaali nimeltä hopea, jota käytetään muun muassa avaruuspuvuissa, kertoo omistaja Christoffer Immanuel.

Kaikki hyvät ajatukset tulevat humalassa

Idea haisemattomista alusvaatteista alkoi vuosi sitten.

Immanuel ja hänen kollegansa istuivat palaverissa turkkilaisen toimittajansa kanssa keskustellen tulevista tuotteista. Vasta turkkilaisen viinapullon tultua kuvioihin, hyviä ideoita alkoi sataa.

- Keskustelimme tulevaisuuden alusvaatteista ja niiden kestävyydestä. Samana iltana puhuimme hopeasta ja niistä mahdollisuuksista, mitä se tuo, Immanuel kertoo.

- Tavarantoimittajamme kertoivat, että he olivat tehneet vaatteita hopeasta Turkish Airlinesin työntekijöille. Työntekijät olivat valittaneet haisevista sukistaan, ja tavarantoimittajat olivat ratkaisseet pulman kehittämällä sukat ohuesta hopealangasta. Hopealanka estää bakteerien sekä hajujen syntymistä, hän valoittaa.

Ei enää hajuja

Tavaranoimittaja antoi kolmikolle näytesukat, joita he pitivät jaloissaan parin päivän ajan Istanbulin auringossa. 

- Tultuamme kotiin, pyysin tyttöystävääni haistamaan sukkia. Hän kertoi, ettei hän haistanut mitään, vaikka olin pitänyt niitä jalassa viimeiset kaksi päivää, Immanuel nauraa.

Onnistuneen testin jälkeen ajatus haisemattomasta alusvaatemallista lähti toden teolla käyntiin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että hopea tappaa 99 prosenttia niistä bakteereista, joita alusvaatteissa yleensä esiintyy. 

- Ilman bakteereita ei synny hajujakaan. Yhdysvalloissa on tehty urheiluvaatteita samalla teknologialla, mutta Euroopassa mitään tällaista ei vielä löydy. Toivomme olevamme ensimmäisiä, Immanuel lopettaa.

Tuotteiden odotetaan tulevan kauppojen hyllyille loppukesästä.

Lue myös: Asiantuntija: Autoseksi tulee lisääntymään

Lähde: Ekstra Bladet

Kilpailut

Uusimmat