Kuva: Fotolia

IL: Suomalainen pikkupoika sai 10 000 dollaria Instagramilta - lue miksi

03.05.2016 19:56 - Rea Tallgren

Iltalehden uutinen Instagramin haavoittuvuuden paljastaneesta pikkupojasta levisi maailmalla.

Jani on kymmenenvuotias suomalaispoika, joka on noussut otsikoihin maailmalla, eikä ihmekään. Iltalehti kertoo, että oli löytänyt Instagramista bugin, joka sai aikaan sen, että jos käyttäjä julkaisi tietyn haittakoodin kenen tahansa käyttäjän kuvan alla, pystyi hän sitten poistamaan kommentteja halutessaan. 

Sen sijaan, että Jani olisi itse alkanut ilkeillä koodin avulla, hän vinkkasi Instagramille viasta, josta olisi potentiaalisesti suurtakin haittaa sivustolle.  Instagram palkitsi Janin 10 000 dollarilla, eli 8700 eurolla.

Fortune-lehden mukaan Jani on nuorin Instagramin palkitsemista henkilöistä, jotka ovat raportoineet palvelulle siinä esiintyvistä vioista. Lehden mukaan Jani aikoo ostaa palkkiorahoillaan polkupyörän. 

Fortune myös kertoo, että moni raportoi vioista Instagramille. Mikäli vian ehtii raportoida ensimmäisenä, ja sen raportointi pelastaa Instagramin suurelta vaivalta, saattaa saada palkinnon, kuten Janin tapauksessa kävi. Vuodesta 2011 tähän päivään mennessä Instagram on maksanut vastaavia palkkioita jo 3,7 miljoonan euron edestä. 

Janin tapauksesta poikkeuksellista tekee hänen nuori ikänsä, joten saavutus on todellakin ihailtava. 

Myös Facebook on jakanut palkintoja ihmisille, jotka vinkkaavat sille vaarallisista bugeista. Lue lisää aiheesta tästä

Lähteet: IltalehtiFortune

Kilpailut

Uusimmat