Kuva: Fotolia

Naisurheilutoimittajia häiriköidään netissä - kamalimmat loukkaukset koottiin yhteen

27.04.2016 22:15 - Iiro Myllymäki

Video osoittaa, että nettiin kirjoitettuja loukkauksia ei koskaan sanottaisi päin naamaa.

Urheilu nähdään perinteisesti miesten dominoimana alana. Naispuolisten urheilutoimittajien on hankala saada arvostusta osakseen vain sukupuolensa takia. Tuore video osoittaa, millaisia törkeyksiä naistoimittajille satelee netissä. Video on kerännyt jo melkein miljoona näyttökertaa.

Videolla muutama mies lukee kahdelle toimittajalle, Sarah Spainille ja Julie DiCarolle, osoitettuja twiittejä itse twiittien kohteille. Toimittajat ovat nähneet loukkaavat twiitit etukäteen, mutta miehet eivät. Monessa kohtaa videolla miehet järkyttyvät lukemastaan ja päätyvät lukemaan twiitit naisille hyvin vastentahtoisesti. Video osoittaa, kuinka pahoilta nettimaailmassa yleistyvät loukkaukset kuulostavat sanottuna kohteilleen päin naamaa.

Videon alussa solvaukset ovat vielä melko viattomia. DiCaroa kutsutaan ”keskinkertaiseksi kirjoittajaksi”, ja Spainin sanotaan kuulostavan ”nalkuttavalta vaimolta”. Pian twiitit kuitenkin menevät paljon törkeämpään suuntaan. Huorittelu ja ala-arvoinen nimittely toistuu hyvin monessa luetussa twiitissä.

”Yhden pelaajista pitäisi hakata sinut mailallaan kuoliaaksi, huora”

”Miksi toit oman raiskauksesi esille jutussa? Onko se tapasi vastata niille kriitikoille, jotka sanovat, ettet saa koskaan?”, lukee yhdessä DiCarolle suunnatussa twiitissä, ja toisessa toivotaan, että hänet raiskattaisiin uudelleen.

”Sarah Spain on ämmä, jonka panemista vihaisin”, lukee toisessa alatyylisessä twiitissä.

Katso koko video alta:

Lue myös: Nuoren naistoimittajan kritiikistä netti-ilmiö - pyytää 16-36-vuotiaita muuttamaan tapojaan

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat