Kuva: Fotolia

Noutokahvi vai kotona keitetty? Katso kuinka paljon säästät vuodessa

13.10.2015 12:45 - Reetta Haverinen

Jos rakastat kahvia, on sinun parasta ostaa laadukas keitin ja nauttia sumppisi ainakin ajoittain kotona. Kahviloissa ravaaminen verottaa nimittäin budjettiasi ehkä enemmän kuin arvaatkaan.

Monet kahvinrakastajat juovat päivässä enemmän kuin kolme kuppia kahvia. Sinänsä tavassa ei ole mitään paheksuttavaa, mutta jos ostat kahvisi aina kahviloista, voit ennen pitkää yllättyä, kuinka kukkarosi on päässyt huomaamattasi köyhtymään.

Lähes poikkeuksetta kahvifanin kotoa löytyy kahvinkeitin, mutta silti kahvin nauttiminen kahvilassa tai take away -laten nappaaminen houkuttelee usein enemmän kuin keittiöpöydän ääressä nautittu suodatinkahvi. Mutta jos esimerkiksi tapaat napata sumpin matkaasi kahvilasta kiiruhtaessasi töihin ja nautit toisen kupillisen työpaikkasi lähikuppilassa myöhemmin iltapäivällä, verottavat viikoittaiset kahvit vuosibudjettiasi satojen eurojen verran. 

Kohtuudella erikoiskahveja

Jos haluat säätää eurojasi, osta termosmuki ja keitä kahvi aamulla kotonasi. Erikoiskahvit maksavat myös tuplasti enemmän kuin normaalikahvi, joten jos budjettisi on tiukka, totuta itsesi tuplalattejen sijaan mustaan kahviin, jos et tahdo karsia kahvilakäynneistäsi.

Jos ostat kahvilasta 3 euroa maksavan kahvin vuoden ajan viisi kertaa viikossa, tulee se kustantamaan noin 780 euroa vuodessa. Jos taas rakastat erkoiskahveja ja nappaat matkaasi joka arkipäivä latten tai cappucinon, joka maksaa noin neljä euroa, pompsahataa kahvikuppiesi hinta noin 1040 euroon vuodessa!

Kahvinkeitin pelastaa budjetin

Jos juot kahvilasta ostetun kahvin sijaan sumpin kotonasi, tulet säästämään vuodessa huimia summia. Yhden kotona keitetyn kahvikupin hinnaksi tulee noin 0,06 euroa. Summa on kahviloiden vastaaviin tuotteisiin verrattuna täysin mitätön.

Vaikka kertaostoksena yksi kahvilasta ostettu kupillinen voi tuntua mitättömältä, voi tapasi tehdä budjettiisi ennen pitkää suuren loven. Mitä jos päättäisit tänä syksynä vähentää kahvilareissusi puoleen ja siirtää säästämäsi kahvirahat vaikka ensi kesän matkakassaan? Pian voit tehdä vaikka ulkomaanmatkan säästetyillä kahvilaeuroillasi!


Lue myös: Paras aika juoda kahvi selvitettiin - yllättääkö tulos?

Kilpailut

Uusimmat