Old school -tyyli pitää pintansa myös suomalaisessa tatuointitaiteessa - katso inspiroivat kuvat

04.02.2016 08:45 - Reija Saarinen

Nykyään iholle halutaan perinteisiä kuvia, jotka henkivät isoisien aikaa.

Tatuointitaide elää ja voi hyvin, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kuten muussakin taiteessa, myös siinä on nähtävillä aika ajoin vaihtelevia "trendejä". Vielä hetki sitten monen toiveena oli realistinen muotokuva omasta lemmikistä tai perheenjäsenestä. Tuo suuntaus alkaa kuitenkin pikku hiljaa hiipua ja tilalle ovat tulleet jälleen ne perinteiset tatuoinnit.

Metro-lehden mukaan Britanniassa nuoriso haluaa nyt erityisesti sellaisia tatuointeja, joita heidän isoisillään on. Tähän kategoriaan kuuluvat siis old school -henkiset ankkurit, laivat ja sydämet. Siis kuvat, joita tehtiin erityisesti 1930-, 40- ja 50-luvuilla.

Pitää pintansa myös Suomessa

Myös Suomessa perinteisille kuville on tilausta.

- Perinteiset tatuoinnit on sellaisia joita on ollut länsimaisen tatuointikulttuurin alkuajoista alkaen ja tulee aina olemaan. Monesti ne on juurikin meriaiheisia eli ankkureita, laivoja ja muita sellaisia.  Myös erilaiset eläimet, kuten kotkat, pääskyset, pantterit ovat suuressa roolissa. Ruusu on klassikoiden klassikko, se toimii aina vuosikymmenestä toiseen, toteaa helsinkiläisessä Impact Tattoossa työskentelevä Jouni Tsutsunen.

Aiheen lisäksi myös tekotavalla on tässä tyylissä merkityksensä.

- Oleellinen osa hyvää perinteistä tatuointia on sen tekninen toteutus eli jämäkät linjat, vahvat varjot ja selkeät kirkkaat värit. Nykyään niin sanottu black traditional, jossa siis nimensä mukaisesti käytetään vain mustaa, on myös nousussa ja henkilökohtaisesti tykkään siitä paljon.

Lue myös: Suomalaistatuoija paljastaa oudoimman tatuoinnin, jonka hän on urallaan tehnyt

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat