Saudi-Arabiaan suunnitteilla kilometrin korkuinen rakennus - katso älyttömät kuvat

01.12.2015 18:15 - Mika Parikka

Maailman korkein rakennus on tällä hetkellä käsittämättömät 828 metriä korkea. Kohta sekään ei riitä, kun Saudi-Arabiassa aletaan rikkomaan taas ennätyksiä.

Saudi-Arabiassa mikään ei riitä. Tuntuu siltä, että rahaa on niin paljon, etteivät pohatat enää tiedä mitä sille voisi tehdä. Hyvä ratkaisu on tietenkin rakentaa maailman korkein rakennus - taas. Tällä hetkellä maailman korkeimman rakennuksen titteliä pitää Bur Khalifa, joka on 828 metriä korkea.

Ennätykset on tehty rikottaviksi, joten nyt Saudi-Arabiassa on päätetty rikkoa ennätys rakentamalla jopa kilometrin korkuinen rakennus. Vertauksen vuoksi sanottakoon, että Suomen korkein rakennelma on vain 327 metriä. Tittelin jakaa Tiirismaan ja Haapaveden radio- ja televisiomastot.

1,2 miljoonaa korkeuksiin

Dubaihin nouseva rakennushirviö tulee maksamaan suunnitelmien mukaan 1,2 miljardia dollaria. Rakennelma nousee Jeddahiin, joka on Punaisenmeren rannalla. Aika näyttää miten rakennuksen käy. Burj Khalifa koki nimittäin monia vastoinkäymisiä rakentamisen aikana. Rakennuksen nimi on Jeddah Tower.

Voit katsoa havainnekuvia valmiista rakennelmasta täältä. Rakennustöistä on myös otettu kuvia, joita voit nähdä täällä.

Lue myös: Tiikeri ystävystyi lounaansa kanssa - katso video epätavallisesta parivaljakosta

Lähde: Mashable


Kilpailut

Uusimmat