Tämä tarina käärmeistä on pelkkä urbaanilegenda

23.09.2012 21:15 - Rea Tallgren

Monesti pelottavimmat tarinat osoittautuvat pitkässä juoksussa keksityiksi. Sellaiseksi epäilee Helsingin Sea Lifen näyttelypäällikkö Jouni Jaakkola myös yhtä yleisimmistä tarinoista käärmeestä.

Olet onnekas, mikäli et ole koskaan kuullut selkäpiitä karmivaa tarinaa naisesta, jolla oli lemmikkikäärme. Nainen oli antanut käärmeen olla vapaana asunnossaan, mutta alkanut pian ihmetellä, kun käärme oli aina hänen käydessään nukkumaan asettunut mahdollisimman viivasuoraksi pitkin pituuttaan naisen viereen.

Nainen miettikin huolestuneena, oliko käärme mahdollisesti sairas ja päätti viedä sen eläinlääkärille. Nainen oli kertonut eläinlääkärille käärmeen käytöksestä, jolloin tämä oli kalvennut ja ilmoittanut, että käärme mittailee, milloin se on tarpeeksi iso syödäkseen naisen.

Helsinki Sea Lifen näyttelypäällikkö Jouni Jaakkola naurahtaa tarinalle, jonka hänkin on kuullut.

- Minun ymmärtääkseni se on urbaanilegendaa. En tiedä varmaksi, mutta en ole koskaan nähnyt, että tällaista olisi tapahtunut. Täytyy sanoa, että jos tällaista joskus on tapahtunut, niin ei voi kuin ihmetellä, että miten se käärme on päässyt siihen mittailemaan sitä ihmistä. Ei käärmeet kuulu vapaasti kotiin, ne kyllä häviää sieltä. Kyllä käärme laitetaan terraarioon ja haka kiinni.

Jaakkolan mukaan käärme saattaa kuitenkin mittailla omistajaansa ja miettiä, kelpaisiko se syötäväksi. Käärme tekee sen kuitenkin eri tavalla, kuin legenda kertoo.

- Se mitä ne kyllä tekee, ne painelee alaleuallaan sitä potentiaalista ruokakohdetta, ja se voi joskus olla oma jalka, ja ne selkeästi miettii, että onpa lämmin ja tuoksuu. Ja mä olen nähnyt, että käärme saattaa iskeä sellaiseen kohteeseen, joka ei missään tapauskessa voisi mahtua. Jos se on kyynärpäässä kiinni se käärme, niin ei toivoakaan, että se sais koko kättä nieltyä. Mutta joskus se ei estä niitä yrittämästä, Jaakkola nauraa.

Kilpailut

Uusimmat