Tiukka homolaki astui voimaan: Ensimmäiset homopidätykset Pietarissa!

08.04.2012 11:45 - Mikko Räsänen

Pietarissa on pidätetty kaksi miestä vain siksi, että nämä kantoivat kylttiä, jossa luki "Homoseksuaalisuus on normaalia"

Pietarin kohuttu homolaki sai runsaasti julkisuutta, kun se vahvistettiin maaliskuun alussa. Muun muassa Madonna on julkisesti kauhistellut lakia, jonka sanotaan rinnastavan homous pedofiliaan. Laissa kielletään kaikenlaisen "homoseksuaalisen propagandan" levittämisen Pietarin alueella. Lain määritelmä on kuitenkin jätetty niin epämääräiseksi, että viranomaisille jää paljon tulkinnanvaraa siitä, mikä on "homoseksuaalista propagandaa".

- Lakiteksti on niin epämääräinen, että se voi johtaa sateenkaarilipun kieltämiseen tai homomyönteisellä logolla varustetun t-paidan käyttökieltoon, varoitti Human Rights Watch ennen lain voimaantuloa.

Jos tuota ajattelua viedään pidemmälle, voiko jatkossa jopa muusikon fanipaidan kantaminen olla homoseksuaalista propagandaa, jos muusikko on avoimesti homoseksuaalinen tai puolustaa julkisesti homoja?

Nyt lain tiukkuudesta on saatu ensimmäiset todisteet, sillä Pietarissa on tehty ensimmäiset homopidätykset. Pidätetyiksi joutui kaksi miestä, joiden ainoa rikos oli se, että he kantoivat kylttiä, jossa luki "Homoseksuaalisuus on normaalia". Katso kuva pidätyksestä täältä.

Nyt miehiä uhkaavat pahimmillaan lähes 13 000 euron sakot. Summa on valtava, sillä se on suurempi kuin keskimääräinen vuosiansio Venäjällä.

Kansainväliset muusikot saattavat ottaa asian omakseen. Rammstein on jo suututtanut venäläiset, ja yksi poliitikko on julkisesti syyttänyt bändiä homopropagandan levittämisestä. Madonnaa on myös poliitikkojen taholta varoitettu lain rikkomisesta ensi kesän Pietarin konserttinsa yhteydessä. Madonna on kuitenkin ilmoittanut, että aikoo uhmata lakia.

Lähde: Spiegel International

Kilpailut

Uusimmat