Jenni sai unelmien kesätyön: "Tulen joka päivä pieruverkkareissa töihin!"

23.06.2015 17:42 - Mikko Räsänen

Jenni Haapala osallistui keväällä kilpailuun, jonka pääpalkintona oli unelmien kesätyö radiojuontajana. Keltanokka suoriutui testilähetyksistä niin vakuuttavasti, että viikon päästä hän aloittaa The Voicen aamushow'n toisena tähtenä. 

The Voice järjesti tänä keväänä Tekijät-kilpailun, jossa etsittiin uusia radiolahjakkuuksia. Pääpalkintona oli tarjolla radiourasta haaveilevan unelmien kesätyö The Voicen aamushow'n juontajana. Kilpailun voittajaksi selvisi oulusta kotoisin olevan Jenni Haapala.

- Kun kuulin tuloksesta, mietin, voiko tämä olla totta, Jenni muistelee.

Jenni kuuli kilpailusta pääsiäisen aikaan radiosta, jolloin hän pohjoiseen ajaessaan kuunteli Voicea.

- Mietin, että haetaan nyt sitten, Jenni muistelee, eikä tuolloin vielä uskaltanut haaveilla voitosta.

Voittohaaveet heräsivät vasta, kun Jenni oli selvittänyt tiensä semifinaaliin. Kaikki semifinalistit saivat käydä yhtenä päivänä tekemässä radiolähetystä ja parhaat palat jokaisen suorituksesta listättiin nettiin yleisön arvioitavaksi.

- Tajusin, että voin päästä finaaliin, kun semifinaalivaiheessa huomasin, miten paljon ääniä aloin saada. Ja koska finaaliin pääsee vain kaksi, ymmärsin, että saatan jopa voittaa.

Tiukka finaalitaisto ratkesi Jennin voittoon ja yhtäkkiä haaveena ollut radioura oli alkamassa.

- Äitini reaktio oli, että "Herranjumala, sinä menet radioon puhumaan rivouksia!", Jenni kertoo nauraen, eikä vielä paljasta, onko äidin pelko aiheellinen.

Juontajaparikseen Jenni saa pitkän linjan radioammattilaisen Jani "Tuottaja" Jääskeläisen. Kaksikon työtä saattaa helpottaa se, että he tuntevat toisensa entuudestaan.

- Olemme tutustuneet 2012 Goom-risteilyllä, jossa olimme molemmat töissä, Jenni paljastaa.

Se, että tuleva juontajapari on valmiiksi tuttu, on Jennin mielestä vain hyvä asia.

- Janilta uskaltaa kysyä mitä vain, eikä se pidä minua tyhmänä. Tai pitää se, mutta asia ei haittaa, Jenni nauraa.

Juontajapestin alkuun on enää 1,5 viikkoa. Jenni on jo miettinyt, mitä odottaa eniten.

- Odotan omaa kehittymistäni juontajana ja sitä, mitä ovia tämä kesätyö tulee avaamaan.

- Aamuherätyksiä taas odotan sekä innolla että kauhulla, sillä joudun laittamaan kellon soimaan joka arkiaamu 04.30. Tämä tulee olemaan ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun Jani näkee minut tämän näköisenä, sillä aion tulla töihin pieruverkkareissa ja ilman meikkiä, Jenni kertoo hänen ja Janin yhteisen valokuvaussession jälkeen.

Tuottaja Jääskeläinen kuulee vasta myöhemmin tulevan juontajaparinsa uhkauksen päivittäisestä pieruverkkareiden käytöstä. Se ei näytä järkyttävän häntä.

- Olemme sopineet, että Jennin pitää kesän aikana tulla vähintään yhtenä päivänä tekemään radiolähetys nahkahameessa, Jääskeläinen kertoo.

Onko sinulla nahkafetissi?

- Kenelläpä ei!

- Mutta vain silleen normaalilla tavalla, Jääskeläinen tarkentaa.

Jääskeläinen kuulee Jennin myös paljastaneen haastattelussa heidän Goom-tuttavuutensa. Tarvitaan siis vastapaljastus, jolla nokittaa kunnolla.

- Olemme Jennin kanssa käyneet alastonuinnilla yhdessä, Jääskeläinen paljastaa ja säästää yksityiskohtien kertomisen heinäkuisiin radiolähetyksiin.

Mitä odotat kesältä uuden juontajaparin kanssa?

- Odotan kuumaa ja jännittävää kesää. Aion hoitaa studion ilmastoinnin niin, että siellä ei tarvitse kenenkään pitää vaatteita päällä. Jotenkin se ilmastointi pitää 1,5 viikon aikana saada rikottu.

Tuottaja Jääskeläinen ja Jenni Haapala
The Voicella 6.7.-9.8.
Arkisin klo 07-11

Kilpailut

Uusimmat