Juontaja Heikki Paasonen kommentoi tulevia Putous-hahmoja: "Olen todella huolestunut"

09.10.2015 22:15 - Senja Rapila

Putouksen seitsemättä tuontantokautta on valittu juontamaan edelliseltä kaudelta tuttu juontaja, Heikki Paasonen. Paasosellakin on ollut juontouransa aikana hetkiä, jolloin esiintyminen ei ole mennyt aivan nappiin.

Toista vuotta Putouksen juontopestiä aloittava Heikki Paasonen, 32, hylkäsi viime vuoden Putouksen juontotarjouksen välittömästi, kun häntä pyydettiin mukaan.

- Kun Lauri Nurkse soitti Putouksesta, että haluatko lähteä tekemään sitä, niin muistaakseni sanoin en, ja löin luurin kiinni. Se oli mielessäni niin mammutti, on tosi haastavaa lähteä tekemään niin suositun ohjelman jatkoa täysin eri castingilla, Paasonen kertoi Iltalehdelle vuoden 2014 pressitilaisuudessa.

Tänä vuonna reaktio ohjelmaan osallistumisesta oli kuitenkin täysin päinvastainen.

- Tällä kerralla mietin 39 sekunnin sadasosaa ohjelmaan osallistumista. Kyllä olin ajatellut jo etukäteen, että jos minut halutaan mukaan tekemään, niin haluan mukaan ehdottomasti, se oli niin hauskaa viime vuonna. En tiedä oliko katsojilla, mutta mulla oli kyllä niin hauskaa, ja se on tietysti pääasia, Paasonen kertoo Voicen haastattelussa.

Vanhalta konkarilta neuvoja uuteen kauteen

Tämän vuoden yllättäjän, muun muassa aiempina Putous-vuosina Munamiehenä ja Hieno Åhlgreeninä esiintyneen Riku Niemisen osallistuminen herätti tämänvuotisessa esiintyjäkaartissa monenlaisia tunteita, mutta enimmäkseen positiivisia.

- Nyt vanha konkari tulee mukaan kokeneempana kouluttamaan meitä junioreita. Minulla on todella hyvät fiilikset, meillä on todella mahtava näyttelijäpaletti tänä vuonna. Me olemme tehneet kerran tämän omalla tavallamme ja nyt meillä on Riku mukana, joka tuo paljon viisautta ja kokemusta mukanaan, Paasonen toteaa.

- Kyllähän me kuuntelemme, jos Rikulla on ohjelmaan liittyviä ideoita. Minusta tämä on todella hieno kombo, koska Riku on kuitenkin todella energinen kaveri, ja tuntuu olevan aina hyvällä tuulella - ainakin toistaiseksi on ollut. En sitten tiedä siitä, millainen m*lkku siitä tulee sitten tässä kauden edetessä, Paasonen vitsailee.

Uusi kausi tuo mukanaan seitsemän täysin uutta, ja tuntematonta, hahmoa ohjelmaan.

- En ole nähnyt vielä kenenkään hahmoja, mutta olen kuullut aihioita, ja olen todella huolestunut, Paasonen virnistää.

Esiintyminen ei aina mene nappiin - edes ammattilaisilla

Pitkään julkisuudessa työskennellyt Paasonen on kokenut työuransa aikana myös heikkoja hetkiä, jotka ovat jääneet harmittamaan.

- Monesti jää harmittamaan sellaiset asiat, mitä muut eivät välttämättä näe. Viime Putous-kaudella menin lähetyksien jälkeen suoraan kotiin katsomaan tehdyn jakson nauhalta, ja sitten mietin, että voi hemmetti, miksi tein noin tai näin. Se on minun tapani käsitellä epäonnistumisia, jonka jälkeen asia on unohdettu. Käsittelyn jälkeen aletaankin tekemään jo seuraavaa juttua ja keskitytään vain siihen, eikä aiempiin epäonnistumisiin.

- Minun ammatissani kukaan ei onneksi kuole jos mokaan, mutta lentokapteenina varmasti jännittäisin paljon enemmän, Paasonen naurahtaa.

Esiintymisjännitys pitää hyödyntää, ettei siitä tule taakkaa

Esiintymisjännitys on todella yleistä: jokainen meistä on varmasti kokenut jännityksen tunnetta työhaastattelussa, tai vaikka koulussa tehtyä esitelmää lukiessa. Myös paatuneimmilla esiintyjillä on hetkiä, jolloin vatsanpohjaa puristaa ja ajatus esiintymisestä tuntuu epämiellyttävältä.

- Kyllä se aina jännittää mennä ihmisten eteen tekemään asioita. Joskus kysyin Vesku Loirilta, että jännittääkö hän vielä esiintymistä. Vesku vastasi siihen, että kyllä, jännittää ihan saatanasti, Paasonen kertoo.

- Jännitän itse hyvällä tavalla. Koen, että jännittäminen parantaa omaa suoritustani esimerkiksi kameran edessä. Jos menee todella itsevarmana jonnekin, niin tempo katoaa ja tulee helposti virheitä. Sellainen hyvä jännitys nostaa adrealiinitasoa, ja saa mielestäni suorittamaan paremmin. Ei jännitystä pidä pelätä, se on luontaisesti läsnä oleva. Sitä pitää vain oppia käyttämään hyväkseen, ja ottaa siitä virtaa esiintymiseen, hän summaa.

Putous alkaa lauantaina 24. lokakuuta MTV:llä.

Lue myös: Putous-tähti kiusallisessa tilanteessa uimahallissa: "Alaston selluliittipötkylä" herätti huomiota

Kilpailut

Uusimmat