Kuva: AOP

Lesken koskettavat sanat Robin Williamsille: "Sinä olit niin urhea"

30.11.2015 08:45 - Eeva Rajala

Leski kertoo Robin Williamsin luisuneen yhä kauemmas ja kauemmas todellisuudesta viimeisten elinpäiviensä aikana.

Viime vuonna itsemurhan tehneen näyttelijä Robin Williamsin leski on avautunut The Times -lehdelle miehensä viimeisistä päivistä. Artikkelissa leski Susan Schneider kertoo, miten näyttelijälegenda yritti käsitellä muutoksia itsessään Parkinsonin taudin diagnoosin jälkeen ennen itsemurhaansa. Williams teki itsemurhan 11. elokuuta viime vuonna.

Hyvänä yönä nukuttiin kaksi tuntia

Williamsilla oli todettu Parkinsonin tauti, ja ennusteen mukaan hänellä olisi ollut edessään 10 hyvää vuotta, jos häntä pystyttäisiin hoitamaan asianmukaisesti. Williams alkoi kuitenkin kärsiä erinäisistä oireista kuten närästyksestä, ahdistuksesta ja unettomuudesta. Ongelmat vaivasivat erityisesti öisin.

- Jos olimme onnekkaita, saimme nukuttua kaksi tuntia yössä, jonka jälkeen hän heräsi. Hän oli koko ajan hereillä ja valmiina keskustelemaan, leski kertoo.

Kaksikko keskusteli usein miehen jatkuvasta vainoharhaisuuden pelosta, josta Williams ei päässyt eroon. Lopulta miehen ahdistus ja unettomuus alkoivat viedä häneltä näkyvästi voimia viimeisten elinkuukausien aikana.

"Hän ei kestänyt, ettei voinut puhua tai liikkua"

- Hän tuli vihaiseksi itselleen niiden hallitsemattomien pelkojensa ja vainoharhojensa vuoksi, jotka tuhosivat häntä. Hän esimerkiksi tuli huoneeseen ja vain jäätyi. Hän ei kestänyt sitä, ettei voinut puhua tai liikkua. Selkeinä hetkinä hän kertoi minulle, ettei päässyt harhaluuloisen ajattelunsa vankilasta pois. Hänen aivonsa hyökkäsivät häntä vastaan, leski selventää.

Robin Williamsin kuolinpäivänä, miehen itsemurhan jälkeen, Susan Williams sanoi edesmenneelle miehelleen ääneen seuraavat lauseet.

"Robin. En ole vihainen sinulle. En syytä sinua ollenkaan. En ollenkaan. Sinä taistelit niin kovasti ja olit niin urhea. Rakastan sinua, sydämeni pohjasta."

Näyttelijälegendan kuoleman jälkeen leskelle selvisi vasta, että mies oli kärsinyt myös Lewyn kappale -nimisestä taudista, joka on toiseksi yleisin rappeuttava aivosairaus Alzheimerin taudin jälkeen.

(kuva: AOP)


Lue myös: Mies imitoi täydellisesti edesmennyttä Robin Williamsia - katso ja mykisty

Lähde: The Times

Kilpailut

Uusimmat