Kuva: Mikko Räsänen

Playboy-lehden vallankumous tuli yllätyksenä Jussi Vataselle - lue miehen kommentit  

13.10.2015 18:15 - Senni Loikala

Näyttelijä Jussi Vatasesta aikuisviihdelehden uudistus kertoo siitä, että aikamme on yliseksuaalista. Tissit ja peput eivät yksin enää pidä lukijaa otteessaan.

Pitkän linjan Playboy-miestenlehti ilmoitti maanantaina, ettei alastomia naisia tulla enää näkemään sen sivuilla. Esimerkiksi Ilta-Sanomat piti uudistusta ”historiallisena muutoksena” ja listasi päivää myöhemmin suomalaisnaiset, jotka ehtivät poseerata lehdessä ilman rihman kiertämää.

Muun muassa Napapiirin sankarit –elokuvien ja Putous-sketsisarjasta tunnettu näyttelijä Jussi Vatanen, 37, vieraili tiistaina Voicen toimituksessa. Näyttelijä ei vielä tietänyt tarkasti, mistä Playboyn uudistuksessa on kyse. Annoimme hänen luettavakseen siitä kertovan uutisen ja kysyimme, mikä oli miehen ensireaktio Playboyn vallankumoukseen.

- Se on itse asiassa todella mielenkiintoinen juttu. Uudistus kertoo siitä, että meidän aikamme on yliseksuaalista. Alastomuutta ja paljasta pintaa on saatavilla paljon ja helposti jopa lapsille ja nuorille, Vatanen tuumaa.

Tarinan kaipuu

Näyttelijä uskoo, että lukijat vaativat nykyään muutakin, kuin vain paljasta pintaa. Esimerkiksi tarinat kiinnostavien ihmisten takana voivat pitää lukijat tissejä ja peppuja paremmin otteessaan pitkällä tähtäimellä.

- Tämä on merkki muutoksesta tai kaipuusta johonkin muuhun. Alastomuus ei ole ainoa juttu, mitä ihmiset tahtovat, vaan he saattavat kaivata myös tarinoita, Vatanen pohtii.

Hänestä on selvää, että maailmankuulun aikuisviihdelehden päätös jättää kaiken paljastavat alastonkuvat historiaan, on taktinen veto.

- Kyllähän se on pitkään harkittu juttu, jos yksi populaarikulttuurin kulmakivi päättää tehdä noin radikaalin ratkaisun sisältönsä suhteen. Uudelle linjalle on oltava tilausta.

Kulttuurieroilla merkitystä

Vatanen muistuttaa, että Playboy on yhdysvaltalainen lehti. Hän ei usko, että suomalaisia olisi ajateltu julkaisun vallankumouksessa.

- Amerikkalainen yhteiskunta on erilainen kuin meidän. Lehti on suunnattu ensisijaisesti amerikkalaisille. Varmasti Playboy tahtoo saada lisää lukijoita, hän summaa.


Kilpailut

Uusimmat