Kuva: Mikko Räsänen

Tosi-tv-leima ei hirvitä Sara Sieppiä: Vain yhdestä asiasta olisi pitänyt kieltäytyä

07.10.2015 20:45 - Pauliina Jokinen

Sara Sieppi siirtyi realityohjelmien kilpailijasta juontajaksi.

Kesällä Miss Suomi 2012 Sara Sieppi pakkasi laukkunsa ja lensi kuvausryhmän kanssa Paratiisihotelli-ohjelman nauhoituksiin Espanjan auringon alle.

Tällä kertaa Sieppi lähti mukaan matkalle juontamaan tosi-tv-sarjaa. Aiemmin Sieppi on nähty itse kilpailemassa kolmessa tosi-tv-formaatissa: julkkisten Big Brotherissa, Martina ja hengenpelastajissa sekä Viidakon tähtösissä.

- Katson todella pajon tosi-tv:tä. En oikeastaan muuta katsotaan. Jokin siinä vetoaa, vaikka en osaakaan tarkalleen kuvailla mikä, Sieppi miettii.

Realityohjelmat ovat olleet Siepin oma mielenkiinnon kohde, eikä sukeltaminen tosi-tv:n maailmaan ole  tuottanut pettymyksiä. Mieluisa työ on ollut sitä, mitä 24-vuotias Sieppi on kuvitellutkin.

- Osa formaateista on todella käsikirjoitettuja, mutta pääasiassa kaikki on ollut sellaista kuin ajattelinkin, Sieppi kertoo.

Uusi rooli juontajana tuntui mielekkäältä ja oli yksi unelmien täyttymyksistä, vaikka opeteltavaa riittikin.

- Alussa oli haasteita, korvanappia ja muuta, joita ei ole kilpailijana tarvinnut miettiä lainkaan. Onneksi oli käsikirjoittaja mukana, joka auttoi.

Leima ei hirvitä

Useisiin realitysarjoihin osallistuminen on tuonut mukanaan myös uudenlaisen roolin television vakiokasvona. Sieppiä ei hirvitä leimautua tosi-tv-tähdeksi ja hän ymmärtää niin jo käyneenkin.

- Kaikki, mihin olen lähtenyt mukaan, ovat olleet niin hyviä juttuja, Sieppi kertoo.

Sara on aina saanut tukea perheeltään ja he ovat halunneet tietää, minkälaiseen ohjelmaformaattiin tytär on milloinkin lähdössä mukaan. Vain kerran äiti neuvoi tytärtään jättämään ohjelman väliin.

- Big Brotherin kohdalla äiti neuvoi, ettei kannata lähteä mukaan ja olisi pitänyt kuunnella häntä, Sieppi kertoo.

Paratiisisaaren kuvauksissa kaikki sujui hyvin ja Sieppi nautti kuvauksista. Hän oli itsekin miettinyt ohjelmaan osallistumista. Sinkkuilu ja elämästä nauttiminen auringon alla olisi ollut myös kiinnostava vaihtoehto.

- Tuotanto pelkäsi, että ihastun, kun olen samassa paikassa sinkkujen kanssa. Asennoiduin kuitenkin niin, että lähden vain töihin, enkä katsonut kilpailijoita sillä silmällä.

Kolmen viikon kuvausjakso oli intensiivinen kokemus niin kipailijoille kuin kuvausryhmällekin. Siepin mukaan kaikki ohjelmasta jo julkaistut trailerit ja tiedot ovat pitänet paikkaansa: luvassa on paljon riitoja ja romantiikkaa.

-Riidat olivat hämmentäviä. Kuulin aina aamulla, mitä oli tapahtunut. Saarella elettiin tietynlaisessa kuplassa, jossa tunteet ovat hyvin voimakkaita. Muistan sen itsekin BB-talosta, Sieppi toteaa.


Lue myös: Sara Sieppi: Olisin voinut hakea Paratiisihotelliin kilpailemaan

Kilpailut

Uusimmat