Kuva: Mikko Räsänen

Waltteri Torikka saapuu Linnaan yksin: ”Takissani on paljon asennetta”

01.12.2015 17:15 - Pauliina Jokinen

Oopperalaulaja Waltteri Torikka, 31, nähdään itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Tähdet, tähdet -ohjelman voittaja, oopperalaulaja Waltteri Torikka pääsee viikonloppuna juhlimaan Suomen itsenäisyyspäivää Linnan Juhliin. Sitä ennen miehellä on kuitenkin aikamoinen hoppu: perjantaina Torikka esiintyy Musiikkiitalolla yhdessä Jyväskylän sinfoniaorkesterin sekä muun muassa vierailevan Johanna Rusanen-Kartanon kanssa.

- Lauantaina lennän Ouluun keikalle ja sunnuntaina juhlitaan itsenäisyyttä, Torikka listaa kiirettään ennen viikon huipentavaa juhlaa.

Ensimmäisen kerran laulaja esiintyi itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2013, kun juhlat pidettiin Tampereella. Nyt Torikka juhlii ensimmäistä kertaa Presidentinlinnassa. Myös illalla on luvassa laulua.

- Asuni on aika perinteinen: nahkafrakki on jo aikanaan käytetty, joten se on nähty. Nyt takissani on aika paljon asennetta, Torikka kertoo.

Mies saapuu Linnaan tälläkin kertaa yksin. Juhla on Torikalle iloinen ja positiivinen asia.

- Muistelen myös omaa ukkiani, joka oli sodassa ja sitä, miten itsenäisyys saavutettu. Juhlaan liittyy kunnioitusta. Suhtaudun iltaan kuitenkin niin, että se on iloinen ja juhlava hetki, jolloin voi katsoa tulevaisuuteen, Torikka kertoo.


Lue myös: Millaisia pukuja Linnan juhliin on menossa tänä vuonna? Asiantuntija kertoo

Kilpailut

Uusimmat